Rekordmycket sparad snö inför höstens försäsongsträning

Bruksvallarna satsar på att erbjuda de bästa träningsförhållandena för längdträning under försäsongen hösten 2023. Med rekordmycket sparad snö och en dedikerad spårgrupp satsar Bruksvallarna på att få till utmärkta träningsmöjligheter för både träningsgrupper och motionärer.

– Det känns jättebra att kunna göra dessa satsningar. Vi har mer sparad snö än någonsin och vi är glada att kunna skapa de bästa förutsättningarna för träning redan tidigt på säsongen, säger Jonas Lindqvist, representant för spårgruppen i Bruksvallarna och längdexpert på Bruksvallarnas Sportcenter. 

Redan från sista helgen i oktober räknar man med att kunna välkomna längdåkare till Bruksvallarna. Denna höst genomförs inga tävlingar i Bruksvallarna, till förmån för en riktigt bra träningsprodukt. 

Den klassiska skidorten Bruksvallarna i västra Härjedalen är en idealisk plats för längdträning, och en av de mest snösäkra regionerna i Sverige. Normalt kommer vintern i månadsskiftet oktober/november, vilket innebär att flera mil skidspår med natursnö kan prepareras. Extra mycket sparad snö i år bidrar till en snösäker och tidig säsongsstart för skidentusiasterna.

Bruksvallarna ser fram emot att välkomna träningsgrupper och motionärer från hela världen till en fantastisk träningsupplevelse försäsongen 2023.

För mer information, besök gärna vår hemsida:
www.bruksvallarna.se

Kontakt:
Jonas Lindqvist
E-post: jonas@bruksvallsliden.se

Foton: Jocke Lagercrantz