Cykel

I hela området finns 423 kilometer utmarkerade cykelleder med olika svårighetsgrader, barnvänlig, mycket lätt, lätt, medelsvår och svår. Här finns cykling i dalgången och på fjället tillgängligt och anpassat för alla oavsett om du har en standardcykel eller en mer avancerad mtb. Hitta din favorit i dalgången Bruksvallarna-Ramundberget.

Cykelleder

3. Djupdalsvallen/Sätervägen – 23 kilometer. Här passerar Sveriges vackraste högfjällslopp på MTB, Fjällturen>>

5. Bruksvallarna-Ramundberget – 28 kilometer grön led som går längs med den asfalterade rullskidbanan.

6. Bruksvallarna-Flon – 10 kilometer varierad cykling med grusväg, stig och asfalt. Passar de flesta.

9. Bruksvallarna-Kariknallen – 8 kilometer tuff cykling både tekniskt och konditionsmässigt med vidunderliga vyer och ett eventuellt våffelstopp.

Landsväg

Här finns bra vägar för att cykla racer med fjällvy 360 grader. Ett av våra absolut bästa tips på långtur är att cykla in i vårt västra grannland och runda sjön kring Röros, en tur på ca 20 mil. Kulturarvstaden Röros finns med på UNESCOS:s världsarvslista och är väl värt ett besök eller två. För kortare turer går det fint att med Bruksvallarna som utgångspunkt cykla ner mot Funäsdalen, runda Ljusnedal och cykla runt sjön, eller uppåt i dalgången till Ramundberget. Sommaren 2018 cyklas Forbondeloppet för första gången, ett landsvägslopp i samband med Fjällturenveckan.

Våffelstugor

En cykelutflykt till Djupdalsvallen eller med start vid fäbodvallen rekommenderas varmt.

Gondol och liftar

Att få börja på toppen med 360 graders fjällvy, att slippa ta alla höjdmeter själv, det är möjligt. Ramundberget erbjuder ny cykling med utlovat flow från Fjällgårdsbanan sommaren 2018. Här finns också en populär pumptrack.  Gondol och liftar >>