Cykel

I hela området finns 423 kilometer utmarkerade cykelleder med olika svårighetsgrader, barnvänlig, mycket lätt, lätt, medelsvår och svår. Här finns cykling i dalgången och på fjället tillgängligt och anpassat för alla oavsett om du har en standardcykel eller en mer avancerad mtb. Hitta din favorit i dalgången Bruksvallarna-Ramundberget.

Cykelleder

3. Djupdalsvallen/Sätervägen – 23 kilometer. Här passerar Sveriges vackraste högfjällslopp på MTB, Fjällturen>>

5. Bruksvallarna-Ramundberget – 28 kilometer grön led som går längs med den asfalterade rullskidbanan.

6. Bruksvallarna-Flon – 10 kilometer varierad cykling med grusväg, stig och asfalt. Passar de flesta.

9. Bruksvallarna-Kariknallen – 8 kilometer tuff cykling både tekniskt och konditionsmässigt med vidunderliga vyer och ett eventuellt våffelstopp.

Landsväg

Här finns bra vägar för att cykla racer med fjällvy 360 grader. Ett av våra absolut bästa tips på långtur är att cykla in i vårt västra grannland och runda sjön kring Röros, en tur på ca 20 mil. Kulturarvstaden Röros finns med på UNESCOS:s världsarvslista och är väl värt ett besök eller två. För kortare turer går det fint att med Bruksvallarna som utgångspunkt cykla ner mot Funäsdalen, runda Ljusnedal och cykla runt sjön, eller uppåt i dalgången till Ramundberget. Sommaren 2018 cyklas Forbondeloppet för första gången, ett landsvägslopp i samband med Fjällturenveckan.

Våffelstugor

En cykelutflykt till Djupdalsvallen eller med start vid fäbodvallen rekommenderas varmt.

Gondol och liftar

Att få börja på toppen med 360 graders fjällvy, att slippa ta alla höjdmeter själv, det är möjligt. Ramundberget erbjuder ny cykling med utlovat flow från Fjällgårdsbanan sommaren 2018. Här finns också en populär pumptrack.  Gondol och liftar >>

Hyra av cykel

På Topsport i Funäsdalen och Ramundberget finns totalt ca 35 fräscha hardtails i olika storlekar med framdämpare från Scott för uthyrning. Hjälm, pump och lagningskit som ingår såklart när ni hyr cykel. Här finns även möjligheten att hyra cykelställ om ni vill frakta era cyklar.
Behöver familjen, kompisgänget eller arbetskollegorna en cykelguide så finns dom bästa på Topsport det. På Topsport är alla mountainbikeåkare och delar gärna med sig av områdets bästa singletracks. Såklart är du alltid välkommen in på en kaffe och prata cykel! För mer information ring Topsport tel: 0684-214 35 eller gå till