Försäsong

Tidig längdpremiär i Bruksvallarna

Från lördag 26 oktober 2024

Bruksvallarna laddar för tidiga längdspår och välkomnar alla skidentusiaster i slutet av oktober 2024. Landslaget kommer på läger och i år går premiären för eliten i svensk längdskidåkning i Bruksvallarna 22-24 november. Bruksvallsloppet fungerar som en första kvalificering till kommande världscup.

Även i år har vi sparat mycket snö. Vi kommer att lägga ut den på en längre och lite flackare bana, för bästa möjliga träningsmöjligheter. Varmt välkommen till försäsongen 2024 i Bruksvallarna!

Skidspåren öppnar från 26 oktober 2024

Till öppningen prioriterar vi en bana på ca 5 km.

Preparering sker av yttre elljusspåret på skidstadion och 2-3 km av rullskidbanan mot Ramundberget, med förbindelse till Mittåkläppsvägen.

Totalt 5 km på rullskidbanan och skidstadion kommer, om temperaturen tillåter, att vara preparerat till den 26 oktober.

Är vädergudarna med oss har vi också natursnö och spår, upp mot Mittåkläppen! Då kan vi snabbt öppna ytterligare 3-5 mil skidåkning.

Tävlingsbanan

Årets officiella tävlingspremiär sker 22-24 november i Bruksvallarna då Bruksvallsloppet sänds i SVT. Den homologiserade 5 km banan prepareras i första hand för tävlingsdagarna men vår ambition är att den ska vara åkbar tidigare än så. Den kräver natursnö i vissa delar och prepareras efter snöförhållanden.

 

Grupper och läger

Till snösäkra Bruksvallarna har längdlandslaget och andra träningsgrupper kommit sedan slutet av 70-talet. I byn finns goda träningsmöjligheter för alla och här finns mycket plats att sprida ut sig på.

Skidstadion är utgångspunkten, den ligger centralt på kort gångavstånd till hotellen. I byn finns även gym, och hotellen har relax/bastu. Dygnet runt-öppen livsmedelsbutik med allt du behöver ligger intill stadion, och en bit bort hittar du café och restauranger. 

Sällskap och grupper som uppskattar trevligt boende med god mat, vacker natur och inte minst ytterst goda möjligheter till rekreation och träning kommer att stortrivas i Bruksvallarna! 

Boende

Välj bland våra fjällnära och centralt belägnboenden, hotell med frukost-, hel eller halvpension alternativt självhushåll, i lägenhet eller stuga. Våra boenden har nära till preparerade spår med start på skidstadion.

Hotell Bruksvallsliden i Bruksvallarna har tagit emot grupper sedan många år. Här erbjuds bekvämt boende och god mat. Ta gärna kontakt med dem så ser de till att skräddarsy ett upplägg som passar just er. 
0684 – 201 80
info@bruksvallsliden.se
www.bruksvallsliden.se

På Hotell Bruksvallsliden finns även Bruksvallarnas Sportcenter, kanske Sveriges bästa längdbutik. 
072-660 34 90
sportcenter@bruksvallsliden.se
www.bruksvallarnassportcenter.se

Bruksvallarnas Fjällhotell öppnar några veckor in på försäsongen för grupper och andra som vill träna tidigt på säsongen. Ett charmigt och genuint hotell mitt i fjällvärlden.  Kontakta dem för bokning.
0684-201 25
info@bruksvallarnas-fjallhotell.se
www.bruksvallarnas-fjallhotell.se

Fjällbäcken Lodge tar emot grupper och sällskap. En rustik hotell- och konferensanläggning med anor från mitten av 1800-talet. Endast ett sällskap åt gången med 5-35 personer.
0684-203 21
info@fjallbacken.se
www.fjallbacken.se

Bruksvallarnas Stugby och Lullens Stugby är några fler exempel på boenden som alla ligger centralt men lugnt till, dessa och fler hittar du på boendesidan i menynraden.

Priser försäsong

Spårkort

Vi behåller fjolårets priser!

Dagkort
200 kr
Ungdom 8-15 år dagkort 100 kr
2 dagar 400 kr (ungdom 200 kr)
3 dagar 600 kr (ungdom 300 kr)
osv.

Hela försäsongen 26/10 – 15/12: 1 500 kr
Ungdom 8-15 år hela försäsongen 750 kr

Spårkort för försäsong köps på denna sida.
På skidstadion finns möjlighet att betala på plats genom skyltar med QR-koder, både med Swish och norska motsvarigheten Vipps, samt med kort. Det går också bra att swisha direkt till 123 4432142 (Bruksvallarna Event).