Andra aktiviteter

Det finns många aktiviteter i dalgången utöver den sanslöst fina längdskidåkning. Gillar du äventyr så finns här något för dig, gillar du tyst orörd natur likaså. Här har vi samlat ett axplock.

Äventyr

Isklättring, topptur, offpistjakt, fiske och heliskiing med Strapatser. Listan kan göras lång av äventyr och helt nya sätt att uppleva fjället på. Strapatser med Jon Wagenius i spets är företaget som guidar dig till en oförglömlig upplevelse.
Strapatser >>

Mejeri

I Bruksvallarna finns ett utflyktsmål som man inte bör missa. Det lilla röda mejeriet ligger alldeles längs med vägen med magnifik utsikt över fjället. Skylten vid vägen visar när det är öppet.

Rökeri

I Bruksvallarna, nedanför macken finns Bruksvallarnas rökeri. Deras gårdsbutik säljer sina egna samt närliggande delikatesser.

Bandvagn

Åk bandvagn ut på fjället, upp till Bruksvallarnas egna toppstuga “Knallen”. Redan 1957 restes toppstugan upp och har sedan vakat över Bruksvallarnas dalgång. Otaliga är de våfflor som serverats och likaså bandvagnsturer. 0684 – 200 30.

Shopping

Vävstugan inredningsbutik med lokalt hantverk, design och konst. Ett mysigt utflyktsmål som ligger mellan Hotell Bruksvallsliden och Stigmyhrs. I samma lokaler huserar Brasserie Kerstin.