Andra aktiviteter

Det finns många aktiviteter i dalgången utöver den sanslöst fina längdskidåkning. Gillar du äventyr så finns här något för dig, gillar du tyst orörd natur likaså. Här har vi samlat ett axplock.

Äventyr

Isklättring, topptur, offpistjakt, fiske och heliskiing med Strapatser. Listan kan göras lång av äventyr och helt nya sätt att uppleva fjället på. Strapatser med Jon Wagenius i spets är företaget som guidar dig till en oförglömlig upplevelse.
Strapatser >>

Snöskor

Snöskor är troligtvis det äldsta hjälpmedlet för människan att färdas på snö, kanske är du en av dem som aldrig testat? I anslutning till Walles Högfjällshotell finns Sveriges största ledsystem för snöskor på 45 kilometer, utrustning går att hyra.
Snöskor Walles >>

Mejeri

I Bruksvallarna finns ett utflyktsmål som man inte bör missa. Har man varit här en gång, så kommer man åter på besök. Det lilla röda mejeriet ligger alldeles längs med vägen med magnifik utsikt över fjället. Där inne träffar ni Alf. Skylten vid vägen visar när det är öppet.

Bandvagn

Åk bandvagn ut på fjället, upp till Bruksvallarnas egna toppstuga “Knallen”. Redan 1957 restes toppstugan upp och har sedan vakat över Bruksvallarnas dalgång. Otaliga är de våfflor som serverats och likaså bandvagnsturer.
Bandvagnsturer >>

Shopping

Vävstugan inredningsbutik och café. Ett mysigt utflyktsmål som ligger mellan Hotell Bruksvallsliden och ICA Stigmyhrs.