Våffelstugor vinter

Att njuta av en våffla på fjället med grädde och myrbär, som vi säger här i Härjedalen, är storslaget. Förgyll er dag med en våffla på fjället.

Kariknallen

Bruksvallarna har en egen toppstuga “Knallen”, beläget 1050 m.ö.h.
Redan 1957 restes toppstugan upp och har sedan vakat över Bruksvallarnas dalgång. Otaliga är de våfflor som serverats och likaså vesselturerna som gett lift upp på fjället.
Bandvagnstur till Kariknallen >>

Ösjöstugan

När fjällspåren prepareras från vecka 7 öppnar också en fjällpärla och möjligheten att avsmaka en god våffla på spåret mellan Walles och Ramundberget. Spåret är ett av områdets mest omtyckta liksom våfflorna.

Fjällkåtan

På skidstadion i Bruksvallarna hittar ni Fjällkåtans servering. Här serveras våfflor med hemkokad sylt, bullar, varma drycker och lättare lunchmeny.

Vävstugan

Café och inredningsbutik som serverar både våfflor och enklare luncher.

Andra matupplevelser i området

Fjällupplevelser ska vara på riktigt. Det vill vi att maten också ska vara, gärna lokalt, hellre småskaligt än storskaligt, äkta och helst med smak av fjället och vildmark.

Besök områdets Gårdsbutik vid Bruksvallarnas Rökeri för att ta del av det närproducerade och köp osten av Alf och hans getter hos Bruksvallarnas Mejeri.

I Ramundberget finns ett stort utbud av restauranger med alltifrån arkitektprisade restaurang Tusen och Agaton med utmärkelse från White Guide till gedigen lunch på Fjällgården.

Gourmet onsdagar upplevs vid kalfjällets rand hos Jon och Mia vid Fjällbäcken Lodge. En kväll att minnas med många historier om dalgången och utsökt mat. Förbokning dagen innan på 0684-211 21. Samling kl.18.00 vid ICA Stigmyhrs. Skoter eller bandvagn upp, skoter eller snowracer ner igen!