Alpint

En vanlig vinter faller fem meter natursnö, en ovanlig vinter faller ännu mer. Bruksvallarna är en del av Funäsfjällen som är Skandinaviens största alpina skidområde på ett och samma liftkort. Tänndalen, Tänndalsvallen, Ramundberget, Funäsdalsberget, Tännäskröket and Kappruet har alla sina unika egenskaper och sin unika inriktning. Välj på nypistad manchester, lekfull skogsåkning, mysiga barnområden och allt däremellan. Kombinationen av 300 kilometer längdskidåkning, skoteråkningen och den alpina produkten gör området oslagbart.

Med skidbuss tar du dig från Bruksvallarna på ett enkelt sätt till de alpina anläggningarna. Längst upp i dalgången finns Ramundberget i en fjällmiljö och inramning som få kan mäta sig med. De har en helhet och kombination som lämnar få entusiaster oberörda, äkta fjällkänsla och massor av snö.

Tar man istället vägen söder ut tornar Funäsdalsberget upp sig med områdets längre nedfarter och en gondol som tar er från bykärnan upp till toppen på bara någon minut. Tänndalen är den tredje stora anläggningen och deras skidåkning sträcker sig ända in i maj månad.

Skidbuss

Du åker gratis skidbuss i området om du har liftkort eller spårkort.
Skidbussen >>

Skipass

Sex skidområden på ett skipass.
Skipass >> 


Foto: Roger Borgerlid