Övriga aktiviteter

Det finns många aktiviteter i vår dalgång att ta del av, här har vi samlat några.

Golf

Längst upp i dalgången finns “en liten fjällpärla” enligt tidningen Svensk Golf. Ramundbergets 9-hålsbana längs med Ljusnan är en mysig och fin pay and play-bana.
I Ljusnedal återfinns Sveriges äldsta fjällbana byggd 1972, en 18-hålsbana som varit värd för proffstouren två gånger.

Klättring

Via Ferrata uppför den branta delen på Funäsdalsberget. Ett självklart val av aktivitet för hela familjen (barn över 8 år). Brant, högt och spännande. Hyr klättersele och hjälm hos Topsport.

Ridning

Upplev vårt genuina fjällandskap från hästryggen med Stall M. Islandshästar i Bruksvallarna. 2 timmars ridturer ifrån Bakkamot i Bruksvallarna. Boka på +46(0)70-326 34 22

Disc Golf

Walles Hill är en 18-håls betalbana på fjällsluttningen ovanför Walles Högfjällshotell. Med sitt läge 900 m.ö.h. är banan helt unik i sitt slag och bjuder på en annorlunda discgolfupplevelse med fantastik utsikt.

Paddling

Det är något visst med att i sakta mak glida fram längs med Ljusnan och ta del av dalgången från vattnet. Kanske är det lugnet och stillheten som gör det? Är det varmt i vattnet rekommenderas ett dopp eller två på väg ner mot Funäsdalen. Boka hos Topsport.

Mejeriet

I Bruksvallarna finns ett utflyktsmål som man inte bör missa. Har man varit här en gång, så kommer man åter på besök. Det lilla röda mejeriet ligger alldeles längs med vägen med magnifik utsikt över fjället. Där inne träffar ni Alf. Skylten vid vägen visar när det är öppet.