Ledinformation

Nu är många av våra allra härligaste och mest uppskattade cykel- och vandringsleder öppna! Välkommen till en fantastisk cykel- och vandringssäsong i Bruksvallarna och hela Funäsfjällen. Fjällpass ledcykling köps i appen Spår och Leder Funäsfjällen eller via denna länk.

Följande leder är nu öppna (24 maj): Rullskidbanan, Skyddsvallen, Ljusnanturen, Röstbergsleden, Röstberget gravel, Kraftgatan, Funduro och Funäsdalen Bike Park. Vädret ser ut att hålla i sig med fortsatt värme, håll dig uppdaterad i appen Funäsfjällen Spår och leder för fler öppna leder.

Från den 15/6 betalar du för att cykla på våra cykelleder. Köp Fjällpass ledcykling här eller i appen. Säsongskort Fjällpass Ledcykling köper du till rabatterat pris fram till den 31/5! Alla över 7 år ska från den 15/6 ha fjällpass för ledcykling för att cykla på våra leder.

Nu kan du vandra på många av vandringslederna också, från 28 maj: Byturen Bruksvallarna, Päråkerstigen, Röstberget, Byturen Funäsdalen, Påråkerturen, Tännäsberget, Hemkröket, Byturen Tänndalen, Tänndalens natur- och blomsterstig, Järnåldersturen och Hamrafjället Östra.

Vandringslederna tar vi inte betalt för men kostar förstås ändå att underhålla och sköta om. Vill du sponsra vandringslederna är ditt bidrag mer än välkommet, via denna länk.

Det är Västra Härjedalens Bygdesamrådsgrupp, de sju byalagen i Funäsfjällen, som förvaltar de extra fina lederna Guldturerna och KulTurerna.

Håll dig uppdaterad i appen Spår och leder Funäsfjällen.