Ledinformation

Aktuell ledinformation hittar ni också på Funäsfjällens ledbolag och i appen Spår och leder Funäsfjällen

230929

Försäsongen drar igång den 28 oktober, med en ca 7 km lång och hyfsat flack bana från Skidstadion mot Ramundberget. Kommer att ge mycket bra träningsmöjligheter. Spårkort 200 kr/dag, halva priset för ungdomar 8-15 år. Se mer under www.bruksvallarna.se/forsasong-langdskidakning/

230830

Priser för fjällpass för kommande vintersäsong är klart. Ni hittar dem här:
Längd – Funäsfjällens ledbolag (funasfjallensledbolag.se)
Skoter – Funäsfjällens ledbolag (funasfjallensledbolag.se)

 

230614 

Fler och fler leder öppnas för varje dag!
 
Information från Funäsfjällens ledbolag:

Nu kan du vandra Guldturerna 250 Hällmålningsrundan, 251 Baggården-Fiskhålsgraven, 452 Handskinnvålen, 453 Käringsjön-Rogen och 454 Rogentriangeln.
 
Öpnna sedan tidigare:
159 Byturen Bruksvallarna, 160 Päråkerstigen, 350 Anåfjället, 351 Tevsjön, 352 Röstberget, 353 Korta Bergsturen, 354 Långa bergsturen, 355 Byturen Funäsdalen, 356 Päråkerturen, 450 Tännäsberget, 451 Hemkröket, 551 Byturen Tänndalen, 553 Svanåfjället, 554 Svanåkläppen, 555 Tänndalens Natur & Blomsterstig, 556 Järnåldersturen, 557 Hamrafjället Östra, 558 Hamrafjället Västra och 561 Anderssjöåfallet.
 
Det är Västra Härjedalens Bygdesamrådsgrupp – de sju byalagen i Funäsfjällen som förvaltar Guld- och KulTurerna. 💛
Som vanligt håller du bäst koll i appen Spår och Leder Funäsfjällen.

230612
Sommaren står för dörren och många cykel- och vandringsleder har redan öppnat! Ladda ner appen Spår och leder Funäsfjällen så har du den senaste informationen några knapptryck bort. Eller surfa in på Funäsfjällens ledbolag. Från den 15 juni behöver du betala för att cykla på våra leder i Funäsfjällen, betalmöjligheter hittar du också på ledbolagets hemsida, eller direkt här


Bild från funasfjallensledbolag.se/cykel/

 

230417. Det är mycket vatten på Ljusnan. Den tillfälliga leden som förbinder Bruksvallarna med spåren söder om Hotell Bruksvallsliden stängs nu. Ni kan ta alternativ enligt bild nedan och åka ospårat ca 250m.

230315. Guide över våra längdspår >>

230302. Här har vi en karta över spår och leder med utgångspunkt från Bruksvallarna. Du får gärna ladda ner och ha i tex din telefon.

230220. Här hittar du en guide för några turer på fjället som vi gärna vill dela med oss av. Klicka på knapparna och följ med.

230211. Fjällspåren är öppna from idag. Preparering av Djupdalsslingan pausas tillfälligt.
Ved kommer att köras ut till längdraststugorna med början idag.

Vi slår ett slag för Solskensturer från Bruksvallarna till Tänndalen nu när fjällspåren prepareras.

Ta vesslan från Bruksvallarna upp till Kariknallens våffelstuga. Eller skida 5 km.
Skida till Svalåtjärns vindskydd, 3 km.
Gör ett vägval:
7 km: Mot Fjällnäs via serveringen ”Fjällnäs på Fjället” vid Kroktjärn. När du kommer till led 513 kan välja att ta rakt fram mot Fjällnäs eller ta söderut en kort bit för sedan följa 511 ner till Hamra. Då får du addera 4 km.
9 km: Söderut mot våffelstugan Andersborg och sedan ner mot Tänndalen.
13 km: Söderut mot våffelstugan Andersborg. Fortsätt sedan söderut och runda Lillskarven och till Malmbäcksstugan. Från Malmbäcksstugan tar du leden mot ”högsta Hållan”.

Från samtliga ändpunkter kan du ta skidbussen tillbaka.

Fjällspår öppnar

230110. Från Funäsdalssidan har Funäsfjällens Ledbolag preparerat spåren Ljusnedal–Järvåsflon, Vivallsleden och större delen av spårområdet som innefattar 117, 118 och 119, dvs 2,5-13km.

För mer precis information se appen Spår och Leder.

230108. 

Snön faller och preparering sker enligt Spår och leder. Se nedan.

———————

221216. Nu är det ordinarie säsong. Uppdaterad information ser ni i rutan ovan.

Aktuell spårinformation hittar ni också på Funäsfjällens ledbolag och i appen Spår och leder Funäsfjällen

221213. Idag har det körts med pistmaskin på Mittåkläppsspåret för att skapa en fast och jämn botten. Det har öppnat för en del grus framför allt upp till Kolbotten. Många fina partier på fjället men även här är det på sin plats att mana till försiktighet.

 

221210. Härlig vinterdag. Många skidåkare på Mittåkläppsspåret under dag.


221209
. Fortsatt fina förhållanden, lite har snötäcket byggts på sedan 221207. Vi har rapporter från Mittåkläppsspåret som säger att skate är grusfritt fram till Storkläppvallen. Därifrån ner till Mittån är det grus framme på några ställen. Vi manar till försiktighet om du ger dig ut på Mittåkläppsspåret.
Vi påminner också om att det fortfarande finns renar norr om vägen som kommer att passera Mittåkläppvägen på väg mot skogslandet. Vi ber er som gärna vill pröva Mittåkläppspåret att åka på dagtid och inte bruka pannlampa.

Vi fortsätter uppdatera denna sida manuellt fram till 15/12. 

221207. Mittåkläppsspåret blir allt mer som vi önskar.

Det är fina förhållanden med klassiska spår i Ramundberget och i Bruksvallarna och förbindelsespåret 4-motion/rullskidbanan är preparerad för skate.

Fortfarande är det tunt och natursnön har inte helt gått ihop till en fast botten på 4-motion och Mittkläppsspåret. Vi ser gärna att ni som kör med hund väljer konstsnöunderlag tills snön satt sig ordentligt.

Välkomna till fjälls!

221206. Rullskidbanan öppnad officiellt

Rullskidbanan har ett 5 cm tjockt underlag, väl lämpat för skate. Vi dröjer ännu ett tag med klassiskt spår I Ramundberget är elljusspåret, drygt 2 km, preparerat och i Bruksvallarna kan du få ut dryga 5 km på skidstadion. En och annan åkare har prövat Mittåkläppspåret. Vägen är tryckt med rulle men där är ännu väl tunt med snö för en grusfri tur. Till fjälls, norr om spåret, finns fortfarande en hel del ren på grund av det tunna snötäcket. Renarna kommer att passera Mittåkläppvägen på väg mot skogslandet. Vi ber er som gärna vill pröva Mittåkläppspåret att åka på dagtid och inte bruka pannlampa.