Försäsong 21/22

v 44, 2021 startar vintern oss hos i Bruksvallarna & Ramundberget. Vi garanterar skidåkning från slutet av oktober med sparad snö. 21 000 kubikmeter snö kommer att ge fin och varierad skidåkning som lämpar sig båd för träning och för tävling, för elitåkare likväl som motionärer, barn och ungdom.

Vår dalgång är snösäker, normalt kommer det natursnö i månadsskiftet oktober/november och då kan vi snabbt erbjuda upp till 50 km skidåkning. Dessutom utökades kapaciteten för snötillverkning inför säsongen 2016/17, i och med att elljusspåret och tävlingsbanan på nedsidan av vägen nu läggs med sparad snö, så räknar vi med att ha resterande del av tävlingsbana och vägen upp mot Mittåkläppsspåret klart tidigare med kanonsnö. Mittåkläppsspåret är vår styrka och skidåkningen på fjället det som skiljer oss åt gentemot andra anläggningar, att vi kan komma upp dit tidigare gör skidåkningen på försäsongen otroligt vacker och konkurrenskraftig.

Såsom tidigare år visar vi hänsyn till djuren i området. Under försäsongen kan det komma att vara restriktioner längs Mittåkläppsspåret då vi märkt att åkning längs spåret med pannlampa när det är mörkt, driver bort renen från att vandra ner till vinterbetet i skogen. Därför kan det komma restriktioner angående spåret från Kolbotten och uppöver. Den sträckningen kan komma att vara öppen endast kl.10-16,  beroende på hur renarna väljer att förflytta sig. Detta gäller från första snön till mitten av november.

Vi erbjuder de bästa träning- & tävlingsförutsättningarna på försäsongen. 

SPÅRKORT försäsongen v 44 -15/12 2021

Försäsongsperioden är mellan v 44 (28/10) – 15/12. 

Under försäsongen på lagrad snö (skidstadion) är det inte tillåtet att åka med hund. Så fort det kommer natursnö och vi kan öppna fler spår (efter Bruksvallsloppet oftast) är även hunden välkommen i spåret. I övrigt tillåter vi dig att ta med dig din bästa vän i spåret.

Spårkortspriserförsäsongen 2021/2022 Försäsong lagrad snö      
  v 44 -15/12      
         
1 dag 190      
2 dagar 380      
3 dagar 570      
4 dagar 760      
5 dagar 950      
6 dagar 1140      
         
7 dagar och fler Säsongskort      
         
         
         
         
         
         
         
         
Försäsongskort v 44 -15/12 1500 kr      
Ungdomar 8-15 år** 50%      

**Ungdomar 8-15 år åker gratis under ordinarie säsong och betalar under försäsongerna.

Köp ditt spårkort genom att swisha till 1230724765, skriv datum med det gäller dagkort eller mailadress om det gäller säsongskort.

Köp ditt spårkort hos:

Topsport i Bruksvallarna och Ramundberget
Stigmyhrs livs Bruksvallarna
Vävstugan
Bruksvallarnas hemsida

 

Skidskytte

Till vintern 2017/18 utökades kapaciteten på snötillverkningen längst upp i dalgången, därmed blir möjligheterna till träning för skidskytte ännu bättre och kommer att stå klart tidigt på säsongen. Ramundbergets skyttevall består av 20 stycken belysta banor som är användbara sommar som vinter. Rullskidbana och längdspår är kopplade till arenan. Klubbar och skidgymnasium bokar detta via Ramundberget. Det finns möjlighet att hyra skidskyttebanan med instruktör för familjen, kompisgänget eller konferensen. Bokas via Ramundbergets Fjällgård >>

Teknikträning

Pris ex. 3-dagars teknikträning. 2 timmar/dag. Grupp om 3 personer, fr. 7000 kr. Mikaelas Skidskola >>

Våra BRa- anläggningar: