Äta

Skidåkning och fjällupplevelser ska vara på riktigt. Det vill vi att maten också ska vara, gärna lokalt, hellre småskaligt än storskaligt, äkta och helst med smak av fjället och vildmark.

Besök områdets Gårdsbutik för att ta del av det närproducerade och köp osten av Alf och hans getter hos Bruksvallarnas Mejeri.

Att njuta av en våffla på fjället med grädde och myrbär, som vi säger här i Härjedalen, är storslaget. Det finns flera charmiga stugor att välja på.

Bruksvallarnas egen toppstuga Kariknallen belägen 1050 m.ö.h serverar våfflor både vinter och sommar efter gammalt recept.

Vävstugan hittar ni mitt i byn, en inrednings- och fikastuga kombinerat.

Össjöstugan öppnar när våra högfjällsspår börjar att prepareras vecka 7, hit tar du dig i nypistad manchester och i räls med den bästa utsikten du kan tänka dig.

I Ramundberget finns ett stort utbud av restauranger med alltifrån arkitektprisade restaurang Tusen och Agaton med utmärkelse från White Guide till gedigen skidåkarlunch på Solbrännet.

En ny restaurang öppnar i Bruksvallarna i vinter, ovanpå Fjällservice. Bistro Bruksvallarna kommer att ha öppet alla dagar i veckan för lunch och kvällsservering. Det kommer att serveras närproducerad mat lagad från grunden. Anna och Markus hälsar välkomna.