Mer snö tidigare i Bruksvallarna

Ny offensiv satsning från Bruksvallarna som befäster positionen som en av nordens ledande längdskidorter.
 Vi ska kunna garantera skidåkning tidigt i oktober, säger Magnus Myhr, VD för BRa Fjäll AB. 

 I sommar startar ”Bruksvallarna Snow Factory”, ett 4-årigt projekt som går ut på att tidigarelägga och säkra skidåkningen i dalgången Bruksvallarna, Ramundberget.

– Intresset för längdskidåkning ökar för varje år, det innebär också att kraven förändras över tid, samtidigt som klimatet blir alltmer oförutsägbart, säger projektledare Sten Olof ”Lullen” Hoflin.

De redan befintliga snökanonanläggningarna i Bruksvallarna och Ramundberget moderniseras och effektiviseras för att på kortare tid kunna producera mer snö. Detta görs redan till vintern, 2016 byggs ett snökanonlager för att med sparad snö kunna starta upp skidsäsongen ännu tidigare.

– Det är fantastiskt att vi har möjlighet att ta ytterligare ett steg i utvecklingen, säger Magnus Myhr.

Bruksvallarnas framgång i tidigare projekt ger den lilla orten i västra Härjedalen möjligheten att fortsätta utvecklas som by och skidort.

– De senaste 8 årens investeringar har bidragit stort till områdets stigande popularitet bland gäster, besökare, bofasta, investerare och nybyggare året om, fastslår Myhr.

Skidsäsongen inleds med Sverigepremiären, Bruksvallsloppet den 20-22 november där Vinterstudion haft över 1 miljon TV-tittare de senaste åren.

bruksvallsloppet_calle

FAKTA: PROJEKT BRUKSVALLARNA SNOW FACTORY

2015-2016 Snökanonsystemen i Bruksvallarna och Ramundberget uppgraderas.

2016 Kanonsnölager byggs för att under miljövänliga förhållanden kunna spara snö och anlägga 2,2 kilometer längdspår för både skate och klassiskt under tidig försäsong.

2016-2017 Befintliga spårsystemet närmast skidstadion breddas och asfalteras för att under oktober 2017 tas i bruk för sparad snö.

2018 Projektet avslutas

Till projektet hör kompletterande investeringar som skapar den skidprodukt som ökar konkurrenskraften till gagn för alla inom Destination Funäsfjällen, Härjedalens kommun och Region Jämtland/Härjedalen

Hela projektets omfattning är på 24 miljoner. Investeringen möjliggörs tack vare ett nära samarbete mellan Bruksvallarna Ramundberget Fjäll AB, Tillväxtverket, Länsstyrelsen, Region Jämtland Härjedalen samt Härjedalens Kommun. Investeringen stöds av Europeiska Unionen.


FAKTA: BRUKSVALLARNAS SENASTE SATSNINGAR

2008-2011 Snösystem i Bruksvallarna och i Ramundberget, skidskyttearena i Ramundberget, ett nytt pistmaskinsgarage och en mobil arena för stora arrangemang.

2013-2015 Ny 5 km homologiserad tävlingsbana med kanonsnö. Ny sprintbana. Breddning av elljusspår. Ny vägtunnel för att öka säkerheten för skidåkare och trafik.

Frågor besvaras av
Sten Olof Hoflin 070 20 49 000
Mail info@lullen.nu

EU-Region-Hk