Många världsstjärnor till start i Bruksvallarna

Skidåret inleds i Bruksvallarna, flera av våra världsstjärnor väljer också att avsluta sin säsong på samma skidstadion. Johan Olsson, Anders Södergren, Daniel Richardsson, Lars Nelson, Stina Nilsson och Jonna Sundling åker Fjälltopploppet. På startlinjen i Bruksvallarna den 18/4 finns även långloppsstjärnorna Jerry Ahrlin, Laila Kveli och Anders Aukland.

– Det känns såklart kul att vi kan presentera ett sådant starkt startfält på Fjälltopploppet, säger tävlingsledaren Magnus Myhr.

Arrangörerna räknar med omkring 2000 starter under helgen som inleds med 100 meter knock-out sprint i Ramundberget där titelförsvararna Stina Nilsson och Ludvig Jensen finns med tillsammans med initiativtagaren till tävlingen, Ida Ingemarsdottter.

Under lördagen genomförs Lilla & Stora Fjälltopploppet med en blandning av världsstjärnor, barn, ungdomar och motionärer.

– Vår ambition är att detta ska vara den bästa skidfesten för alla och en fin avslutning på skidsäsongen, säger Magnus Myhr.

Helgen avrundas med Knallcrossen, ett störtlopp på längdskidor med tillhörande skicross-finaler där segraren i varje klass får möta en av landslagsåkarna på plats.

På plats under helgen finns också många leverantörer med nästa års grejer, Lilla Vinterstudion genomförs på plats, en self-timer finns uppställd att testa sin snabbhet vid och många andra aktiviteter genomförs under veckan. Svenska Skidförbundet är på plats som huvudpartner till Fjälltopphelgen.

 

Program

17/4 100 meter supersprint i Ramundberget

18/4 Lilla & Stora Fjälltopploppet

19/4 Knallcrossen med tillhörande skicross-finaler och utmaningen mot en världsstjärna

H21

Mer info: www.fjalltopploppet.se