Längdskidparadiset där företagandet har bra fäste

Längdskidmetropolen Bruksvallarna i Härjedalen är mest känt för tidig snö och den svenska längdskidpremiären varje år i november. Här samlas världseliten i längdskidåkning, samt förväntansfulla motionärer, barn och elitaktiva från tidig höst till vårskidåkning. Men Bruksvallarna är mer än skidåkning– här frodas det egna företagandet i en omfattning som ligger nära den välkända Gnosjöandan. 
Bruksvallarna_söndag

– Det stämmer säger Magnus Myhr, VD för BRA Fjäll och uppvuxen i Bruksvallarna. Vi har knappt 300 fast boende invånare i denna fantastiska fjällby och över 100 aktiva företag, närmare bestämt 109 till antalet! Det säger en hel del om vilket entreprenörskap och vilja som finns här i Bruksvallarna.

Bruksvallarna är sedan många år den naturliga och snösäkra platsen för alla längdskidentusiaster. Den svenska längdskidpremiären sänds sedan flera år tillbaka direkt i SVT:s populära programfönster Vinterstudion med över 1 miljon tittare.

– Att vi är duktiga på det vi gör, dvs. erbjuda längdskidåkning i världklass från tidigt i november ända fram till den fantastiska skidåkningen på fjället i april, innebär att förutsättningarna för kreativa personer och företagare är väldig gynnsamma, menar Michael Althin, ordförande i BRA Fjäll. Det finns flera exempel på personer som valt att lämna storstan till förmån för just Bruksvallarna. Det är också driftiga entreprenörer som etablerar nya företag här. Med deras nätverk ökar givetvis förutsättningarna för ytterligare nyinvesteringar.

Under 2015 har Bruksvallarna beviljats över 20 mkr i bidrag från Tillväxtverket, Regionförbundet, Länsstyrelsen samt Härjedalens Kommun med inriktning på tidig och sparad snö.

– Det är stora summor som vi har ett stort ansvar att förvalta över, säger Magnus Myhr. Men vis av tidigare och pågående projekt så är jag fullständigt övertygad om att besluten att satsa på Bruksvallarna är helt i linje med hur de olika finansiärena vill se den tillväxt som eftersträvas. Vi här på “Völlan” gör hellre verkstad än snackar runt och tunt, avslutar Magnus Myhr

För mer information:

Kontakta Magnus Myhr, VD på telefon 070-382 02 12, alternativt Michael Althin, ordförande på telefon 070-664 50 07