Orientering för alla

Upptäck fjällen med orientering . Orientering är ett roligt sätt att utforska naturen och nya områden. Med karta och kompass från oss är de redo att gre dig ut i den gröna fjällvärlden.

KARTA OCH KOMPASS
Karta och kompass köper du på Topsport i Ramundberget eller Funäsdalen, samt på Fjällgården i Ramundberget. 

ORIENTERA I RAMUNDBERGET
Vi har ett antal fasta kontroller i Ramundberget indelade i tre olika svårighetsgrader. De gröna nybörjarkontrollerna sitter på lättillgängliga platser som alla kan hitta. Med de blå kontrollerna blir det svårare och passar alla som har orienterat innan. För de som har riktigt bra koll på kompassen finns de lila ringar som tillhör den svåraste nivån. 

Här finns även en godkänd sprintbana som sträcker sig upp i backen och in i skogen. Sprintdistansen är den kortaste och mest intensiva distansen. Många kontroller, snabba beslut och små marginaler. En orientering som kan bli extra tuff om du ökar farten.

ORIENTERA I TÄNNDALEN
Med Naturpasset i Tänndalen får du ett mål med din fjällutflykt. Antingen så kan du gå ut och leta kontroll efter kontroll eller också så kan du använda dig av våra tre färdiga banförslag. Naturpasset köper du hos oss på Topsport i Funäsdalen.

Läs och lär dig mer om orientering på orientering.se