Tommy till Bruksvallarna

Tommy Bengtsson, 70 år, tränar inför sitt 30:e Vasalopp runt sitt hus utanför Kungsbacka. Destination Funäsfjällen kontaktade Tommy och bjöd hit honom för ett par dagars uppladdning i våra 300 kilometer längdspår och han tackade glatt ja.
Så här skriver Funäsfjällen i sitt pressmeddelande: 

tommy

Att träna inför sitt 30:e Vasalopp på gräsblandad snö i en loop på 125 meter är en bra nödlösning när förutsättningarna i södra Sverige tryter. För Vasaloppsveteranen Tommy Bengtsson från Torred utanför Kungsbacka var det verklighet tills att han häromdagen fick ett samtal från Destination Funäsfjällen.

Det var tidigare i veckan som reportaget om Tommy Bengtsson spreds som en löpeld över sociala medier. Han har byggt ett eget spår kring sitt hus där han snurrat varv efter varv för att tjäna tid på snö inför sitt 30:e Vasalopp. Klippet blev ett hett samtalsämne runt morgonkaffet på Destination Funäsfjällens kontor i Funäsdalen. Med 300 kilometer preparerade längdspår kändes det klart mer värdigt för en 70-årig kämpe som Tommy att få några sista mil bland riktiga fjällspår innan det är dags för start. Därför tog man kontakt med Tommy och bjöd upp honom för att träna sista dagarna innan Vasalopsstarten. 

– Det känns självklart att hjälpa en stor skidentusiast och ambassadör för längdskidåkningen som Tommy är. Vi blev imponerad av hans enorma tålamod och målmedvetenhet i att träna på 125 meter ihopskrapad snö runt huset i Torred. Här i Funäsfjällen är vi bortskämda med god snötillgång och ett världsunikt spårsystem. Vi kan garantera Tommy en perfekt uppladdning inför hans Vasalopp, säger Jonas Kojan, VD Destination Funäsfjällen.

På lördag är det dags. Då checkar Tommy in för några dagar på Bruksvallslidens hotell, mitt i världens längsta sammanhängande spårsystem Nordic Ski Center. Här erbjuds han träningsmöjligheter i preparerade längdspår utan en tillstymmelse till genomslag och gräs. Det tillsammans med mat för stora prestationer, längdskidskola och framförallt riktiga högfjällsupplevelser innan det är dags att bege sig in i dalaskogarna. 

– Wow, vilken överraskning att bli bjuden på skidåkning på klassisk mark. Jag blev genuint glad och ser fram emot mitt besök i Funäsfjällen som blir en perfekt uppladdning inför Vasaloppet, säger Tommy Bengtsson som byter 125 meter gräsblandad snö till 300 km välpreparerade längdspår.

Tillsammans med 240 klubbkamrater från IK Stern i Göteborg så bär det iväg till hans 30:e Vasalopp kommande helg. 

Klipp från SVT 2015-02-23

Foto: SVT