Tidigare längdspår längst upp i dalgången

Ramundberget fortsätter att utveckla sitt vintererbjudande både utförs och på längden. Just nu förbereds för rekordtidiga längdspår.
– Vi vet att många längdgäster, alltifrån Vasaloppsåkare, större grupper och familjer, är laddade och vill komma snabbt ut på snö, säger Philip Flacké, VD och ägare av Ramundberget. 

I Ramundberget har det lagts 4,5 miljoner kronor på ett förbättrat snösystem längs elljusslingan i en gemensam insats för att utveckla Bruksvallarna & Ramundberget. Ambitionen är att öppna försäsongen och längdspåren extra tidigt med stöd av nya snökanoner utefter elljusspåret i Ramundberget. Så snart det blir kallt kommer den första åkbara längdslingan på 2,6 km dras förbi skidskyttevallen. Nytt för i år är också ett par nya tuffare backpartier för att få ännu bättre möjligheter till en mångsidig träningsupplevelse.

– Jag ser verkligen fram emot satsningarna på rekordtidiga längdspår och nya backpartier i Ramundberget. Jag har sedan barnsben tillbringat både höstar och vintrar i området och har ett mycket speciellt band till både Ramundberget och Bruksvallarna, säger Stina Nilsson.

Med utgångspunkt skidstadion i Bruksvallarna är skidåkningen igång på sparad snö redan 14 oktober.

– Vi är otroligt stolta över satsningarna som nu görs på längdåkningen och mycket talar för oss som destination. Tidigare i höst utsågs Ramundberget som fjällresenärernas favoritdestination i en undersökning från Nordic Bench. Vi har en framgångsrik vintersäsong bakom oss med mycket bra snöförhållanden och en ökad efterfrågan (12 % upp för 2016-17), säger Philip Flacké.