TACK!!

För två veckor fanns det knappt någon snö, det var heller inte kallt nog för att vi skulle kunna tillverka eget vitt guld genom sprutning. Vi hade helst velat sätta upp banmarkeringar, välkomnat hundratals skidåkare så som vi brukar och skruvat fast de första banderollerna. Istället ringde vi Pia Hultgren för att få hjälp med att tyda väderprognoserna: ”Var det inte fler minusgrader på väg in över härjedalsfjällen än vad det såg ut som?” Vi ringde runt i dalgången, Ramundberget sa ja, Funäsdalsberget sa ja och Tänndalen sa ja. Tre av våra stora alpina anläggningar i Funäsfjällen lovade att spruta snö i högar så snart minusgraderna var tillräckliga, så att vi skulle kunna hämta snö om inte vi själva fick ihop tillräckligt. Ett ja! som visar på den gemenskap som finns i vår Destination. Ett ja! som gör att alla vi som jobbar för detta, vill bo och verka i denna fantastiska fjällmiljö och låta fler upptäcka den.

pops

För tävling det skulle vi ha.

Sprintfinal D21

Och vilken tävling, vilken helg det blev!!

”Världsklass!” sa expertkommentatorn Johanna Ojala och vi tackar det ödmjukaste och är beredd att hålla med om att detta var det bästa vi någonsin har presterat.

Northug start

Ett stort tack till alla ni som förgyllde denna helg, funktionärer, ledare, tävlande, Svenska Skidförbundet, SVT med Vinterstudion, alla ni TV-tittare, publik, Funäsdalens IF, Destination Funäsfjällen, näringen och alla ni andra.

Tillsammans skapade vi en skidfest utöver det vanliga. TACK!!

Sigrid