14/11 Södergrenbacken körs som planerat

Med två dagar kvar till den TV-sända Sverigepremiären står Södergrenbacken klar.
– Jag är väldigt stolt över det jobb som lagts ner de senaste dagarna för att få till tävlingsbanorna i gott skick, säger tävlingsledare för Bruksvallsloppet, Mikaela Sundbaum. 

Med lång historik har tävlingsupptakten gått i den klassiska skidorten Bruksvallarna och i år är man tillbaka i direktsändningen i SVT & Vinterstudion. Några av världens bästa skidåkare kommer att vara på plats och på spel står platser till att åka den första världscuptävlingen i Ruka Finland.

Man har inte haft vädergudarna på sin sida i den snösäkra dalgången i Funäsfjällen utan har fått lagt ner ett enormt jobb för att få till utslagsgivande och tuffa banor. Under tisdagen jobbades det febrilt med att köra snö från Ramundberget för att få till 3,3 km inklusive Södergrenbacken. Lagom till officiell träning torsdag kl.11.00 kommer banorna vara iordningställda.

– Det är häftigt att se en hel bygd sluta upp för att vi ska leverera förstklassiga tävlingar, det är många som ställt upp och handskottat de senaste dagarna, säger Mikaela Sundbaum.

 Arrangören räknar med stort antal startande.
– Vi kommer inte att begränsa antalet deltagare utan ser fram emot stora tävlingsklasser. Vi har beställt fler nummerlappar nu på morgonen.

Kända namn som Charlotte Kalla, Stina Nilsson, Ebba Andersson, Ida Ingemarsdotter, Hanna Falk, Calle Halfvarsson och Oskar Svensson finns med i helgens startlistor.

Fotograf: Jocke Lagercrantz

Bruksvallsloppet >>
16 november fri teknik D 21 5 km, H 21 10 km

17 november klassisk teknik D21 10 km, D17-20 5 km, H 21 15 km, H17-20 10 km

18 november fri teknik D21/H21, D17-20/H17-20