Snart dags för en ny säsong!

VÄLKOMMEN TILL EN NY SÄSONG I SVERIGES BÄSTA LÄNGDÅKNINGSOMRÅDE I FUNÄSFJÄLLEN 20/21

NORDIC SKI SPÅR MED KM LÄNGDSPÅR.

Köpa säsongskort till förköpspris för både försäsongen i Bruksvallarna & Ramundberget och säsongen för hela Funäsfjällens Nordic ski spår.

Köp försäsongskortet genom Bruksvallarna & Ramundberget´s spårgrupp innan den 1/11 får ni köpa försäsongskort för 800:- (ord. 1000:-) gällande BRa Fjälls försäsong från höstlovet v.44 till 15/12

Passa även på att köp säsongskort för resten av säsongen i Nordic ski spårsystem (hela funäsfjällen) redan nu innan den 1/12 för 900:– (ord. 1100:-) och även få möjligheten att köpa Nordic Ski dagkort till rabatterat pris.

Ni kan köpa Säsongskorten för spåren här

eller

På bankgirotalong eller via internetbetalning ange: 

”S 20/21”  och/eller “FS”

Kortinnehavarens namn 

Adress 

Telefonnummer

Betalningsmottagare: Bruksvallarna Ramundberget Fjäll AB 

Bankgiro: 357-4696

Vid internetbetalning ryms 70 tecken i meddelandefältet. Gäller beställningen flera personer, dela upp betalningen per person så beställningen kommer fram korrekt.

OBS! 

Ni hämtar ut säsongkorten på plats i Bruksvallarna på Ica Stig Myhrs. Önskar ni få dem hemskickad till er gör vi det till en kostnad av 50 kr per utskick. 

INFORMATION INFÖR VINTERN 20/21

Säsongstart Höstlovet v 44. I år är det fjärde året i rad som den lagrade snön ger oss möjlighet att starta säsongen tidigt. Även i år har vi en försäsongs period, från höstlovet v.44 -15/12 och ordinarie säsong fr.o.m. 16/12. Under början på försäsongen är det elljusspåret och sprintbanan som snöläggs och prepareras tack vare sparad snö. Vart efter som naturlig snö faller desto mer kan vi preparera.

På tur i renens rike. Såsom tidigare år visar vi hänsyn till djuren i området. Under försäsongen kan det komma att vara restriktioner längs Mittåkläppsspåret. Vi har märkt att åkning längs spåret  med pannlampa när det är mörkt, driver bort renen från att vandra ner till vinterbetet i skogen. Därför kan det vara så att Mittåkläppsspåret,  från Kolbotten och upp, endast är öppen för skidåkning mellan kl. 10.00-16.00 under en kortare eller längre period, beroende på var renarna befinner sig. Detta gäller från första snön till mitten av november.

Vår traditionella längdpremiär Bruksvallsloppet  20 – 22 november. SVT och vinterstudion är på plats och sänder direkt. Det är skidprämiär, världscup-uttagning och SVT´s experter är på plats. Vill du se evenemanget på plats så anmäl dig att hjälpa till som funktionär, hör du av dig till: info@bruksvallarna.se.

(Vi följer de restriktioner och riktlinjer som finns.)

Fjälltopphelgen blir i år 16-18 april 2021.
En härlig avslutning på skidsäsongen och underbar folkfest. Är du inte deltagare och även här vill du se evenemanget på plats så anmäl dig att hjälpa till som funktionär, hör du av dig till: info@bruksvallarna.se.

Skyltsystemet på vandringsleder, cykelleder, skoterspår och på Nordic Ski spåren håller på att bytas ut och uppdateras samtidigt som dem bygger lederna. Detta har skett under barmarkssäsongen i två år nu och de flesta skyltar kommer bytas ut nästa sommar. 

Funäsfjällen Ski är appen i vilken ni finner spårinformation, kan läsa spårkörarnas inlägg på twitter samt inom snar framtid även kunna betala spåravgiften. Utöver spårstatus, twitter och spåravgift kan ni se vart ni befinner er i spårsystemet via telefonens gps, studera höjdprofil och spårsträckning. Sök på  Funäsfjällen Ski via appstore eller google play. 

Rullskidbanan mellan Bruksvallarna och Ramundberget
Rullskidbanan fick sig en rejäl uppfräschning förra året. Detta tack vare företagarna i Bruksvallarna som gick ihop och tillsammans såg till att rullskidbanan fick ny asfalt samt att asfalt lades på skidstadion i Bruksvallarna för att göra det enklare att komma ut på banan.

Bra att känna till: 

– Om du har spårkort åker du gratis skidbuss.

– Liftburen transport upp på fjället ingår inte längre i spårkortet. Liftbiljett löses i närmsta liftkassa.

– Det händer att längdspåren inte prepareras varje dag. Det beror helt enkelt på att spåren mår bättre av att inte prepareras i vissa snö- eller väderförhållanden. 

– Spårkort gäller även kvällstid på våra elljusspår. Barn och ungdomar upp till och med 15 år åker fritt. – Barnspår finns vid skidstadion i Bruksvallarna och vid Lillramis i Ramundberget. 

Senaste spårinformationen hittar ni på: www.bruksvallarna.se/sparinformation, www.twitter.com/braspar 

Tips på hemsidor i närområdet: 

www.bruksvallarna.se, facebook.com/bruksvallarna 

www.ramundberget.se, facebook.com/ramundberget 

www.funasfjallen.se, facebook.se/funasfjallen 

www.skidvalla.nu (vallatips) www.mikaelas.se (skidskola) 

Vi reserverar oss mot förändringar under säsongen.

Välkommen till en ny vinter i skidparadiset! 

Bästa Fjällhälsningar,

Spårgruppen Bruksvallarna & Ramundberget 

Anna Tunmo,    Bra Fjäll AB – Bruksvallarna , Vallarvägen 132, 840 97 Bruksvallarna , info@bruksvallarna.se