SM i Bruksvallarna 12 april

Fjälltopphelgen är en av landets största skidtävlingar och stor säsongsavslutning för skidåkare både från Sverige och Norge. I vinter inleds tävlingarna med SM i Sprintstafett. 

– Det känns väldigt bra att få sätta extra guldkant och status på en redan fantastisk tävlingshelg, säger tävlingsledaren Mikaela Sundbaum.

Fjälltopphelgen har en 30-årig tradition, till vintern arrangeras tävlingarna 12-15 april och lägg därtill en hel vecka av aktiviteter i dalgången Bruksvallarna & Ramundberget. SM i sprintstafett är den disciplin som inte avgörs under SM-veckan i Skellefteå tidigare under året, vilket gör Bruksvallarna till arrangörsort på vårkanten då vanligtvis vintern är som allra finast i Funäsfjällen.

Stina Nilsson har sagt att Fjälltopphelgen är bästa helgen på hela året och enligt tävlingsledare Mikaela Sundbaum är det som utmärker Fjälltopphelgen just kombinationen av elit, motionär, barn och ungdom.
– Många av Sveriges och Norges bästa skidåkare har själva varit här att tävlat som barn, Stina Nilsson fick möta Anders Södergren som utmanare i Knallcrossen, nu är hon själv den som utmanar.

2017/18 är en spännande skidvinter att se fram emot med OS som absoluta höjdpunkt, som vanligt inleds den i Bruksvallarna i november.