Så här blir nya sprintbanan i Bruksvallarna

Vintern är på ingång och fjälltopparna kring Bruksvallarna kläddes under natten mellan söndag och måndag med snö. Byggnationen av den nya sprintbanan går in i sitt absoluta slutskede.
-Det kommer att bli suveränt bra när det här blir klart, säger Magnus Myhr, VD för Bruksvallarna Ramundberget AB.

Den nya sprintbanan i Bruksvallarna som får premiär under Bruksvallsloppet i november med SVT och Vinterstudion, kommer att bli betydligt mer utslagsgivande än den tidigare sprintbanan.

– Vi kommer att köra klassisk sprint i år och då krävs en tuffare bana, det som också känns kul är att sträckningen är mycket publikvänlig, säger Mikaela Sundbaum, banchef på Bruksvallsloppet.

Den nya sprintbanan blir cirka 1450 meter lång. När bilderna är tagna är det någon veckas jobb kvar, mer schaktning ska bland annat göras. Sedan hoppas man i Bruksvallarna på att påbörja snötillverkningen och hjälpa Kung Bore på vägen.

Så här kommer nya sprintbanan att gå:

NSA2014-Sprint_v

Fotnot: Höjdkurvorna på kartan är innan schaktningen och gör därför att flera backar ser brantare ut än vad de är.

FAKTA: Det här görs i projekt Nordic Ski Arena 2014
Ny sprintbana, färdigställande av 5 km homologiserad tävlingsbana (enligt Internationella Skidförbundets bestämmelser), bättre infrastruktur på skidstadion, förbättrad snökanonanläggning och breddning av befintliga skidspår.

Projektet ägs av BRa Fjäll AB (Bruksvallarna & Ramundberget Fjäll AB) och finansieras av Regionförbundet och Länsstyrelsen tillsammans med Härjedalens Kommun

FAKTA: Bruksvallsloppet 21-23/11
Skidtävlingen som är både Sverigepremiär och världscupsuttagning. Bruksvallsloppet var förra året starten på en fantastisk fin OS-säsong där byn kan stoltsera med sin egen GULD-Lars. Till vintern upprepas succén med SVT:s vinterstudio som ifjol lockade över 1 miljon tittare.