Riddarcykling och pumptrack

Lagom till fjällsommaren satsar Ramundberget på ett antal kostnadsfria prova på-aktiviteter så att fler får chansen att se nya sidor av fjällen. Fjällorten inviger också en ny pumptrack och fortsätter med sin uppskattade indianpaddling och riddarcykling. Liften Fjällgårdsbanan går också varje dag och gör det enkelt att ta sig upp till vandring och cykling på höjd.

Det ska vara lätt att ta sig ut på fjället, är mottot när Ramundberget laddar upp med ett välfyllt program för sommaren 2017. För de som är nyfikna på fjällöpning, cykling och fiske finns kostnadsfria prova på-turer med lokala guider.

– Vi får ofta frågor på bra turer och eftersom vi själva gärna är ute vill vi ta med de intresserade på fina, enkla turer i närområdet, säger Paul Rosenquist, sälj- och marknadschef på Ramundberget.

En cykelnyhet är en pumptrack med doserade svängar och hopp i närheten av barnområdet LillRamis, där det även finns ett teknikområde där blivande fjällcyklister kan öva balans och teknik inför turer i terrängen. För de yngre barnen finns möjlighet att delta i riddarcykling, indianpaddling, utepyssel och fjälltursskola.

Det finns förstås också mycket att göra på egen hand och den som inte har egen utrustning kan låna barnbärstol på Hotell Fjällgården, eller hyra cykel och fiskespön.

Fler sommarupplevelser:

– Restaurang Tusen håller öppet med fika fredag–söndag.
– Fjällgårdsbanan går dagligen och gör det lätt att komma upp på höjd.
Fjällturenveckan 10–16 juli bjuder på MTB-skola, föreläsningar och Sveriges vackraste MTB-lopp för alla åldrar.
– Tio vandringsleder precis utanför knuten, för olika åldrar, ork och fjällvana.
– Lek och spel i lekvärlden Källar’n på Fjällgården.

För mer information:
Paul Rosenquist, sälj- och marknadschef, 0684 66 88 04, marknad@ramundberget.se