OS­-hjälten Richardsson på rekordtidig snöpremiär

Den dubble OS-­guldmedaljören i stafett från Vancouver och Sotji, Daniel Richardsson gör en efterlängtad comeback i det svenska längdskidlandslaget kommande säsong. Redan nu, i början av maj, kör han dubbla skidpass varje dag i snösäkra Bruksvallarna.

Daniel Richardsson, med två OS­-guld i stafett, ett OS-­brons på 15 km klassiskt, tre VM-­silver i stafett, segrare av Holmenkollens klassiska 5­-mil 2014 samt vinnare av Svenska Dagbladets bragdguld 2010, har för alltid skrivit in sig i den svenska skidhistorien.

Just fyllda 34 år gör han nu en efterlängtad comeback i längdskidlandslaget efter ett år i långloppstouren. ­

– Året i långloppscirkusen har varit otroligt spännande och lärorikt, men tyvärr utan den riktiga spetsen som jag hade hoppats på, säger Daniel och fortsätter:

– Nu är jag tillbaka i landslaget och det känns riktigt bra med den nya organisationen som just presenterats.

Det är fortsatt mycket snö kvar i Funäsfjällen och det kommer vara fina förhållanden för skateåkning på skaren under hela maj månad. ­

– Att redan nu, i början av maj, här i Bruksvallarna starta upp nästa säsong känns på ett sätt lite overkligt när jag i början av april avslutade tävlingsåret med Fjälltopploppet här i byn. Men för mig är det helt optimalt – idag blev det exempelvis över 6 mil i strålande solsken på förmiddagen, konstigt att inte fler upptäckt den här “5:e säsongen”, sådana dagar som jag fått den här veckan är ju magiska avslutar Richardsson.

danne_bruks_maj