Nu öppnar vi Igloo-upplevelsen

Nu öppnar vi Igloo-upplevelsen i Bruksvallarna! Nordic Ski Arena, skidstadion i Bruksvallarna, har fått ett helt nytt utseende och inslag i vinter. Nedanför kullen, mitt på stadion, har det byggts en majestätisk igloo-upplevelse.

Vad består Igloo-upplevelsen av:
Igloo-byn är uppbyggd av tre mindre igloo-kupoler och en stor(totalt 4st). Den stora kupolen mäter ca 4,5m i innertak och har en helt fantastisk akustik. Konstruktionen av anläggningen är helt i snö men inredningen är helt tillverkad i is.

Hela igloo’n är i vår mening ett kostverk i snö & is. Till en början finns i igloo’n bl.a:
– Två konst & fotorum besmyckade med lokala verk från Niklas Blindh, Bengt Ellis och Kalle Börjes.
– Ett sovrum med dubbelsäng som vi vill testa paketera för uthyrning i vinter.
– Huvudkupolen inrymmer isbar, ljudupplevelse, konst och bildspel.
Utsmyckning med bl.a. renskinn och kransar kommer från Pernilla Salomonsson

Öppettider:
Igloo’n ha öppet med guidade visningar onsdagar och fredagar, varje halvtimme, mellan 19.00-20.30. Under vinters gång kan det ändras till fler dagar. Det är entré på 80kr för vuxen och 40kr för barn mellan 8-16år. För de yngre är det gratis.

OBS! Nya öppettider!

Guidade visningar:
Öppet: Onsdagar & fredagar
Tid: Varje halvtimme mellan 19.00-20.30; (19.00, 19.30, 20.00)
Plats: Bruksvallarnas skidstadion
Entré: 80kr vuxen, 40kr barn mellan 8-16år. upp till 7år gratis. Kan ej ta kort.

Bakgrund:
I flera år har idén och nyfikenheten funnits att fortsätta skapa upplevelser med en av våra viktigaste och starkaste tillgångar i området, snö. Aktiviteten och upplevelsen passar perfekt in i Bruksvallarnas, som en “snö & vinter-arena”. Nu kände vi oss redo och resultatet blev en testanläggning över vintern med målet att skapa inspiration, nyfikenhet och ett roligt besöksmål i området.

Fler möjligheter:
Utöver guidade visningar finns fler möjligheter att använda den inspirationsplats bl.a.
– Övernattning. Under vintern kommer vi paketera övernattning i Igloo’n i kombination med vanligt varmboende på hotell eller stuga. Ex. två nätter på hotell och en natt i igloo’n. Men att gästen fortsatt har kvar sitt ordinarie varmboende där de kan lämna överflödigt bagage. Mer information kommer inom kort.
– Grupper/ företagsevent. Igloo’n är idealisk för en gruppaktivitet. Det kan vara allt från att ta en en fördrink till att göra en team-aktivitet och låta gruppen exempelvis göra isglas tillsammans. Maila en förfrågan till info@bruksvallarna.se
– Vigsel. Igloo fick den finaste av invigningar redan innan premiäröppningen. Ett par bestämde sig för att vigas i Igloo’n. Den stora kupolen blev ett fantastiskt kapell och brudparet fick en magisk upplevelse. Igloo’n är idealisk för en magisk vigsel-upplevelse.

Välkommen på besök i vinter!

 

Rymd isbitar Icebar Sovrum gångar

Entré