Till er som ska åka skidor i helgen

11-12 november är det skidtävling i dalgången Bruksvallarna Ramundberget. En chans att uppleva några av världens bästa skidåkare med Petter Northug i spets. För er som inte tänkt deltaga i tävlingen utan njuta av skidåkning ändå så kommer här lite information:

4motion-spåret (rullskidbanan) är preparerat för skate. Bäst är att starta i Ramundberget då det inte finns någon anslutning från skidstadion i Bruksvallarna och tävling pågår ovan tunneln. 8,5 km skidåkning enkelväg.

Mittåkläppspåret 10 km enkelväg skidåkning klassiskt och skate med start vid bommen i Bruksvallarna. Kör upp vid gruvstatyn mitt i byn och parkera vid bommen till Mittåkläppsvägen.

Spårkort är obligatoriskt och finns att köpa på Topsport, ICA och de flesta boendeanläggningar (för tävlande ingår spårkort i startavgiften under tävlingshelgen). Spårkort för säsong A gäller. 

Skidstadion, elljusspåret och tävlingsbanan i Bruksvallarna är till endast för tävlande fredag- söndag.

Redan under torsdagen ställer vi om banorna kring skidstadion för tävling. Det innebär att grön slinga inte längre är åkbar, samt att det inte kommer att finnas något klassiskt spår på tävlingsbanan. Vi behöver börja tävlingspreparera och förbereda banorna, vi hoppas att förståelse finns för detta.

Mer info och kartor om hur tävlingsbanorna sträcker sig hittar ni på www.bruksvallsloppet.se >>>

Väder och vind kan komma att ändra detta, vi gör vårt bästa för att uppdatera så snart det går!

Fotograf: Jocke Lagercrantz