Nära 1000 anmälda till Fjällturen

Sveriges vackraste mtb-lopp lördagen den 15 juli lockar många cyklister och arrangörerna räknar med deltagarrekord.
– Jag tror att vi kommer ha 1000 startande cyklister i helgen, anmälningsläget pekar mot det, säger Anders Blomquist, en av grundarna till Fjällturen.

Fram till en timme före start på lördag går det att efteranmäla sig till Fjällturen, så vad den exakta siffran landar på vet man inte, men det blir ett nytt deltagarrekord. Förra sommaren cyklade 700 personer Fjällturen, en anmälningssiffra som är passerad med fyra dagar kvar till tävlingen. Loppet är störst i Jämtland och ett av de största i landet.
– Det känns fantastiskt roligt att så många vill uppleva vår fina fjällmiljö på cykel, säger Anders Blomquist.

Tävlingsbanorna ser bra ut, de senaste dagarna med regn har inte påverkat nämnvärt och Anders med stab, tror på fina tävlingar cykeltävlingar både fredag och lördag i Funäsfjällen, på fredagen tävlar barn- och ungdomar i Bruksvallarna.

Arrangörerna kan dessutom visa upp ett gediget prisbord med utlottningspriser till alla som cyklar på lördagen, till ett värde som överstiger 150 000 kr. Bland annat lånebilar från BMW, cyklar från Lapierre, träningskläder från Craft och nya köksluckor från Härjedalskök. Dessutom prispengar till de allra snabbaste.

Deltagarrekord

FJÄLLTUREN Program

onsdag: Tjejclinic med Nellie Larsson och Elin Kojan. Nellie har vunnit Fjällturen tidigare och är en av Sveriges bästa cyklister. Guidning av banan med Anders Blomquist och Magnus Rydhult

torsdag; Cyckelclinic med Fredrik Ericsson, en av världens bästa MTB-cyklister som också har vunnit Fjällturen. Tidigare förbundskapten och klar som ledare för OS i Rio.

fredag: Lilla Fjällturen, barn- och ungdomstävling i Bruksvallarna. Uppladdningsmiddag i Ramundberget inför huvudtävlingen. Fredrik Ericsson håller i en föreläsning om träning och bangenomgång i samband med middagen.

lördag:
 Fjällturen, cykeltävling från 9 km till 70 km. Sveriges vackraste mtb-lopp. After-Bike i Ramundberget med mat, filmer från dagen och specialprisutdelningar.

 

Läs mer på www.fjallturen.se
Kontakt: Tävlingsledning Anders Blomquist 070- 394 84 64 och Magnus Rydhult 070-109 06 70