Längdlandslaget på snö i Bruksvallarna

L-ngdlandslaget2014_FotoBildbyr-n
Så här skriver Svenska Skidförbundet på sin hemsida idag:

Tack vare en massiv arbetsinsats från skidvännerna i Bruksvallarna kan längdlandslaget genomföra det sista träningslägret innan säsongspremiären i Härliga Härjedalen.

– Här har det jobbats fram en 3,3 kilometer lång slinga med konstsnö, och den blir förhoppningsvis längre under veckan, säger förbundskaptenen Rikard Grip.

Vädrets makter har hållit landslagsledningen på halstret in i det sista. Vid lunchtid i torsdags fattades beslutet att skidlägret skulle genomföras i Bruksvallarna.

Erfarenheten är att man kan lita på Magnus Myhr och kompani som driver hotell Bruksvallsliden där längdlandslaget har sitt högkvarter.

– Kapaciteten finns i Bruksvallarna för att kunna producera mycket konstsnö på relativt kort tid om det bara är någon minusgrad i luften. Vi har plusgrader idag måndag, men prognoserna säger att vi går över till minusgrader igen i mitten av veckan och då tror vi och hoppas på att ha minst fem kilometer spår nere i byn, berättar en optimistisk förbundskapten.

Ett tunt snölager finns också att skejta på längs rullskidbanan till Ramundberget.

Annars är det mesta av grovjobbet är gjort för landslagsåkarna som kört hårt sedan tidigt i maj och nu är i en övergångsfas mot tävlingssäsongen.

 Innan säsongspremiären här i Bruksvallarna 2123 november återstår det att trimma form, åkteknik och material. Vallateamet är på plats och många skidtester kommer att göras så att åkarna kan känna sig trygga med sina skidparker, säger Rikard Grip.

Av de 18 landslagsåkarna saknas tyvärr Hanna Erikson i Bruksvallarna:

 Hanna sliter med en stressfraktur i ryggen och måste vila från träning. Rehabiliteringen kan ta allt ifrån tre till sex månader, säger landslagsläkaren Per ”Pliggen” Andersson. (……)

 

Längdlandslaget i Bruksvallarna 11-19 november

Damer

Sofia Bleckur, IFK Mora SK, Anna Haag, IFK Mora SK, Ida Ingemarsdotter, Åsarna IK, Charlotte Kalla, Piteå Elit, Sara Lindborg, Falun-Borlänge SK, Stina
Nilsson, IFK Mora SK, Jonna Sundling, IFK Umeå och Emma Wikén, Åsarna IK.

Herrar

Calle Halfvarsson, Falun-Borlänge SK, Marcus Hellner, Gellivare Skidallians, Emil Jönsson, IFK Mora SK, Anton Lindblad, Sollefteå Skidor IF,
Lars Nelson, Åsarna IK, Johan Olsson, Åsarna IK, Simon Persson, IFK Umeå, Teodor Peterson, IFK Umeå och Daniel Richardsson, Hudiksvalls IF.

Kontaktperson

Rikard Grip, förbundskapten och herrtränare, 070-372 14 05.

Pressträff i Bruksvallarna tisdag 18/11 mellan kl.13.00–14.00. Möjlighet till fotografering under fm. Förhandsanmälan och önskemål om vem eller vilka ni vill intervju till Torbjörn Nordvall, pressansvarig, 070-303 44 19.torbjorn.nordvall@skidor.com