Imponerande startfält med världens bästa åkare i Bruksvallarna

Bruksvallsloppet

TV-sänd Sverigepremiär och världscupsuttagning, satsningen på den svenska skidpremiären från Bruksvallarna är en av de mest framgångsrika satsningarna i Skid-Sverige mellan Bruksvallarna, Svenska Skidförbundet och SVT. I helgen går tävlingen av stapeln med ett ännu större startfält än tidigare.

– Det känns fantastiskt kul att ha över 1000 starter under tre tävlingsdagar och världens bästa skidåkare på startlinjen, säger tävlingsledaren Magnus Myhr.

Charlotte Kalla, Johan Olsson, Daniel Richardsson, Anna Haag, Emil Jönsson, Emma Wikén, Teodor Petterson, Calle Halvarsson, Anders Södergren, Ida Ingemarsdotter, Stina Nilsson, Lars Nelsson, alla tillhör de världselit i längdskidåkning och alla återfinns de på startlinjen i helgen den 21-23 november i Bruksvallarna.

På fredagen körs 5 kilometer klassiskt för damerna och 10 kilometer för herrarna. Med mycket stora startfält. I H21 är 199 stycken anmälda, i D21 86 stycken.

– Här ger vi juniorerna chans att bekänna färg mot de allra bästa, säger Magnus Myhr.
Bland juniorerna återfinns många starka åkare, bland andra Even Northug, Petters yngre bror och på damsidan, Ebba Andersson.
På lördagen sänder SVT damernas 10 kilometer och herrarnas 15 kilometer skate. Här gör VM-medaljören i skidskytte Fredrik Lindström en intressant start tillsammans med landslagskollegan Ted Armgren. Juniorerna tävlar i egen klass.

Söndagen bjuder på en helt ny och mer utslagsgivande sprintbana.

– Det är sällan vi ser ett så här stort och starkt startfält i Sverige, det kommer att bli en suveränt bra helg, säger Myhr.

Pops och Hård

SVT sänder:

Vinterstudion lördag 11.00-15.00
11.00-12.15 15 km, herr

12.40-13.40 10 km, dam


Vinterstudion söndag 11.00-14.00
11.40-13.15 Sprint