Guldfirande av Lars Nelson

Onsdagskvällen startade med nytt deltagarrekord på Kommunskidan och fina prestationer i elljusspåret. Klockan 19.00 var det dags för kvällens, kanske vinterns, höjdpunkt och en hel bygd som slöt upp för att hylla sin GULD-hjälte, Lars Nelson. Marschaller var utställda genom byn och ledde ned till skidstadion i Bruksvallarna.

Där firades han av bybor, näringen, turister, företagare, Funäsdalens IF:s barn och ungdomar, byalaget, kommunfullmäktige och skidstadion fylldes av jublande personer när Lars intervjuades av Anders Blomquist och själv fick berätta om säsongen, OS och vad som egentligen hände när han tappade skidan.

Av byns företagare fick han en gåva, ett stort träningsbidrag för fortsatt satsning. Ett av kvällens annars mest uppskattade inslag var autografskrivningen.

Funäsdalingen, Lorentz Söderheilm visades också stor uppskattning under kvällen, efter en minst lika prestation med slipmaskinen.

Närmast väntar världscup i Finland och där håller vi tummarna för att Lars formkurva hållit i sig. Ett bra resultat krävs nämligen för att Lars ska vara bland de 50 främsta i den totala världscupen och få åka världscupsavslutningen och för-VM i Falun.
Lars Nelson Bruksvallarna

Anders Blomquist

Lars Nelson Funäsdalens IF

OS-guld