Fjälltopphelgen blir Fjälltoppveckan

Skidsäsongen avslutas sedvanligt med Fjälltopphelgen i Bruksvallarna & Ramundberget, den här gången med aktiviteter i en hel vecka.
– Vi vill lyfta det här med skate, även för de som inte är bäst i världen, det blir massor av aktiviteter i dalgången, säger Magnus Myhr, VD för BraFjäll.

Fjälltopphelgen arrangeras 6-9 april med en sprinttävling för juniorer och seniorer under torsdagen, på fredagen körs 100 meter knock-out sprint i Ramundberget med Ida Ingemarsdotter som initiativtagare, lördagen ses för de allra flesta som huvudtävlingen där de allra minsta åker 800 meter och elitåkarna tillsammans med motionärer tar sig dryga tre mil över fjället, söndagen avrundar skidfesten med en utförstävling på längdskidor och tillhörande skicross mot en världsstjärna. Arrangörerna räknar med 2000 starter under helgen, med skidåkare från både Sverige och Norge.

Stina Nilsson har sagt att detta är bästa helgen på hela året och från arrangörsstaben är man beredd att hålla med:
– Skidåkningen på fjället är magisk i april och jag hoppas många tar chansen att stå på samma startlinje som några av världens bästa skidåkare, oavsett om man är barn, ungdom eller motionär, säger tävlingsledare Mikaela Sundbaum.

För att locka fler motionärer att deltaga i Fjälltopphelgen arrangeras ett gediget program dagarna innan med clinics, skidtester, teknikträning och uppladdningsmiddag bland mycket annat i dalgången Bruksvallarna & Ramundberget.
– Vi vill att det ska vara en skidfest som pågår hela veckan där alla kan hitta sina programpunkter som passar oavsett hur van eller ovan skidåkare man är sedan tidigare, säger Sundbaum.

Bland övriga nyheter för helgen ses att D21 kommer att tävla på samma banlängd som H21 och att motionärerna får en egen klass på söndagens Knallcrossen.

Program för Fjälltoppveckan och övrig info om tävlingen hittas på:
www.fjalltopploppet.se