Fjällbäcken Lodge slår upp portarna

I flera år har uppgraderingen av Fjällbäcken Lodge pågått och nu till hösten är den drygt 600 kvm stora lodgen klar att ta emot längdåkarna lagom till snöpremiären den 14 oktober. Målet med utbyggnaden var att befästa den titel som lodgen och värdparet Jon och Mia Wagenius fick för två år sedan av Tidningen Affärsvärlden: Himmelska upplevelser. Fjällbäcken Lodge hamnade i topp med motiveringen:

”Vid kalfjällets rand. Efter en vandring på glaciär med rep och isyxa, isklättring eller helikopterskidåkning serveras en drink med en 2500 årig isbit i. Därefter bjuds en gourmetmåltid med gravad renfile, inlagd röding och messmörsglass i träkåtan eller i matsalen Helags med utsikt över Helagsvidderna.”

Affärsiden är att kunna erbjuda en grupp åt gången det genuina och äkta. Det är värdparet som guidar, kockar och servar gästerna. Maten som serveras har säkerligen plockats, skjutits eller fångats av någon av familjemedlemmarna. Och är det inte det är det inhandlat hos den lokala bonden eller samen.

I och med utbyggnaden så finns det nu 12 sovrum och ett sovloft med plats för upp till 35 personer. I källaren finns en relaxavdelning och på övervåningen en stor gillestuga med utsikt över Bruksvallarna och fjällen. Rummen är först och främst dubbelrum men det finns även några 4-bäddsrum.

Fjällbäcken Lodge >>>