Dario Cologna till Fjälltopphelgen

Dario Cologna kommer till Sverige och Bruksvallarna Ramundberget för att avsluta skidsäsongen med Fjälltopphelgen. Dessutom meddelar idag arrangörerna att Stina Nilsson, Daniel Richardsson, Seraina Boner, Toni Livers, Julia Svan, Anton Lindblad, Evelina Settlin, Maja Dahlqvist och Tiio Söderhielm alla är klara för säsongsavslutningen i Funäsfjällen den 7-10 april.

Sedan tidigare är det klart att Petter, Tomas och Even Northug, Linn Sömskar, Ludvig Jensen, Emanuele Becchis, Ragnar Bragvin Andresen, Anders Södergren och Lars Nelson åker Fjälltopphelgen.

– Det är ett extremt starkt startfält, vilket känns fantastiskt roligt. Just nu är skidåkningen till fjälls magiskt bra, säger tävlingsledaren Magnus Myhr.

Fjälltopphelgen är säsongsavslutning med 30-årig tradition med fyra dagars tävlingar med sprint på torsdagen, 100 meter supersprint på fredagen, Lilla & Stora Fjälltopploppet på lördagen och Knallcrossen på söndagen.

– Anmälningsläget ser väldigt bra ut på ungdom och juniorsidan också, vilket glädjer oss, hälsar Myhr med stab.

Under fredagen blev det klart att världsstjärnan som kommer att utmana barn och ungdomarna i den efterföljande ski-crossen på Knallcrossen är ingen mindre än trean i den totala sprintcupen i år och Sveriges bästa skidåkare just nu, Stina Nilsson.

DarioCologna-0698
Fjälltopphelgen 7-10 april i Bruksvallarna, Ramundberget

www.fjalltopploppet.se

torsdag: FJÄLLSPRINTEN D/H17-20 och D/H21
fredag: 100 METER SUPERSPRINT i Ramundberget D21 och H21
lördag: LILLA & STORA FJÄLLTOPPLOPPET – alla klasser, även motion
söndag: KNALLCROSSEN – störtlopp och skicross