Chans att uppleva Fjällturen med el-mountainbike

Till sommaren går starten för Fjällturen, Sveriges vackraste MTB-lopp och det är för femte året som tävlingen går med start från Funäsdalen och mål i Ramundberget. Som en del i Fjällturens 5-års firande arrangeras nu Lapierre Electrical Race. En motionsklass där man välkomnar cyklister med el-mountainbikes för att tillgängliggöra loppet för alla.

Fjällturen blir därmed första arrangören i Sverige att tillåta el-mountainbikes. Tillsammans med markägare, Naturvårdsverket, Statens Fastighetsverk och Länsstyrelsen öppnas stigar som annars är stängda under loppet.

– Det känns jättespännande att kunna erbjuda alla möjligheten att uppleva fjället från cykelsadeln, säger Magnus Rydhult, tävlingsledare.

Starten går 15 juli i fem olika distanser, 9, 30, 42, 58 och 70 kilometer. 58 kilometersklassen är seedningsgrunande för CykelVasan. Elcykelklassen är dock inte seedningsgrundande då man endast gör ett test för att undersöka intresset för vidareutveckling.

Fakta Fjällturen

Ett av Sveriges största MTB lopp. Arrangeras i vacker fjällnatur. Loppet ökar snabbt och i år förväntas 1200 cyklister genomföra Fjällturen. Fjällturen är en del av Funäsfjällens cykelvecka med ett brett program. Fredagen den 14 juli arrangeras barn- och ungdomstävlingen Lilla Fjällturen Tour de Fyrfasen. Lördagen den 15 juli går Fjällturen med ett brett utbud av olika klasser och distanser. Mer information fjallturen.se

För mer information kontakta tävlingsledare Magnus Rydhult 070 1090670 magnus@fjallturen.se