Bygdens GULD-Lars ska hyllas

Han var på förhand den svaga länken i det svenska stafettlaget när herrarnas längskidstafett 4*10 km avgjordes på OS i Sotji. Lars Nelson visade vägen till det svenska OS-guldet. Nu hyllar vi honom på hemmaplan.

En kedja är aldrig starkare än dess svagaste länk och efter en dramatisk första backe där han tappade skidan var det många hemma i Funäsfjällen som fick andan i halsgropen och en del som drog sig till minnes en liknande incident på JSM i Härnösand. Men Lars Nelson visade prov på lugn och jobbade sig metodiskt ikapp och förbi. Han växlade över i ledning, något som Daniel Richardsson, Johan Olsson och Marcus Hellner och förvaltade exemplariskt och Lars Nelson hade tagit sitt första mästerskapsguld.

Lars Nelson kan Nordic Ski Centers 300 kilometer långa skidspår utan och innan och den som gör överlägset flest träningstimmar i Funäsfjällens fjällterräng, dessutom bor han precis vid skidstadion i Bruksvallarna.

– Det känns fantastiskt kul att se Lars lyckas, jag saknar nästan ord, vilken prestation! säger, Magnus Myhr, VD för Bruksvallarna Ramundberget Fjäll AB.

Lars skrev själv på sin hemsida på kvällen efter stafetten att:

”Nu väntar jag bara på att komma hem och träffa min första tränare, Ingvar Björn, hemma i Funäsdalen. Han kommer att säga ”Vad var det jag sa, det är bättre att komma etta än tvåa!”

På onsdag är det fler i Funäsfjällen, som ser fram emot att få träffa bygdens son och OS-hjälte:

Hjälp oss att hylla byns GULDHJÄLTE den 26/2 kl.19.00 på skidstadion i Bruksvallarna. Sprid ordet, ta med dina vänner och så syns vi på onsdag!

För den som är tränings eller tävlingssugen så anordnar Funäsdalens IF, Kommunskidan tidigare samma kväll i fristil med anmälan från kl.17.30 och första start kl.18.00.

Lars Nelson Bruksvallarna