Bruksvallsloppet 2014

Kalla och Blomquist Ida och Pajala      kalla och hanna falk  Kvartsfinal D21  sprint Bruksvallsloppet ingång  Johan Olsson

Vi fick den bästa starten på vintersäsongen man kan tänka sig. Bruksvallsloppet 2014 blev ett arrangemang med stort hjärta och engagemang, en bygd och ett område som fick visa upp sig från sin allra bästa sida, en TV-sändning med årets första Vinterstudio med längdskidåkning där Pops och co äntligen var tillbaka i rutan och det gick att ta på förväntan och spänningen i luften bland skidåkarna. Det var Sverigepremiär och världscupsuttagning.

”Det var den bästa skidtävlingen vi någonsin haft på Völlan”, orden är Yngve Ströms, en av de personer som genom åren satt upp flest blånät, wee-boards och granruska.

Vi fick se fantastiska skidtävlingar som innehöll det mesta, en skiddrottning i person av Charlotte Kalla som dominerade damklassen tre dagar i rad, en sekundstrid med ett extremt spännande final-lap av Johan Olsson, en skrällseger från skidskytten Fredrik Lindström under lördagens 15 kilometer fristil, en pallplats från byns Lars Nelson och unga talanger som Maja Dahlqvist och Sofia Henriksson ta plats i den blå-gula truppen till Kuusamo.

Det krävs ett stort engagemang och vilja för att få en sådan här stor skidtävling att gå runt, Bruksvallarna är en liten by i Funäsfjällen där samverkan är ledordet. Det krävs sin man och kvinna att gå ut och plocka småsten från banan där snön inte riktigt räckt till, att starta morgonen kl.06.15 för att sätta ut granruska, att köra snö med lastbil bara dagarna innan premiären från längst upp i dalgången där Ramundberget kunnat spruta mer snö .

Ett stort tack till alla tävlande, tränare, vallare och påhejare.

Ett stort tack till alla funktionärer som gjorde detta möjligt.

Ett stort tack till all publik som skapade fin stämning runt banan.

Ett stort tack till SVT och produktionsbolaget NCP för mycket fina sändningar. För er som missade dem, går det att kika på svtplay.

Ett stort tack till alla er andra som delade denna helg med oss. 

Tillsammans gjorde vi detta till den bästa skidfest och start på säsongen som vi kunnat få. Natten mellan söndag och måndag fick vi påfyllning av den vita varan så nu finns 45 kilometer skidåkning i dalgången! Detta blir en bra vinter mina vänner! Valla skidorna och ut och njut.