Bruksvallarna Nordic Ski Marathon – ett motionslopp för alla i anrika spår

Ett motionslopp i de klassiska längdspåren runt Bruksvallarna och Ramundberget ger deltagarna de bästa förutsättningarna för en härlig utmaning. En bana med start och mål på anrika skidstadion i Bruksvallarna som tar deltagarna genom den vackra dalgången i lätt kuperad terräng på båda sidor om Ljusnan.

Loppet går av stapeln lördagen den 6 januari och är seedningsgrundande till Vasaloppet och Tjejvasan. Det finns både herr­ och damklass, distanserna är 42 km och 21 km. En del av anmälningsavgiften går oavkortat till insamlingen “Peder Perssons minnesfond”­.

På anmälningslistan finns såväl elitskidåkare som Anders Södergren som helgfirande motionärer som ställer upp med några få mil i benen. Bruksvallarna Nordic Ski Marathon är en tävling för alla.

Nytt för i år är att vi parallellt genomför en barnaktivitet på längdskidor, Skicross Marathon, som ger barnen en utmaning på längdskidor som kräver både balans, teknik och uthållighet. Skicross marathon kräver ingen föranmälan eller anmälningsavgift.

Vi ser detta som en del i dalgångens och Funäsfjällens ambition att vara i framkant inom idrottsliga arrangemang året runt för motionärer och elitsatsande.
För anmälan och mer information besök vår hemsida >>> Nordic Ski Marathon.

Just nu är det vintervackert, snötillgången är god och det är fantastiska spår i dalgången hälsar tävlingsledarna Mats Erlander och Sandra Landén. – Nordic Ski Marathon 2018 blir en upplevelse utöver det vanliga med ett härligt blåföre.

För ytterligare information se www.nordicskimarathon.se eller kontakta:
Mats Erlander, Tävlingsledare, mats@bruksvallarna.se, 070-320 37 92
Sandra Landén, Tävlingsledare, sandra@bruksvallarna.se, 070-679 17 67