Aukland, Tynell och Dyrhaug åker Fjälltopploppet

Långloppsspecialisterna Anders Aukland och bröderna Daniel och Rikard Tynell, med fina meriter från långloppscupen Swix Ski Classics ställer sig på starlinjen på lördag den 12:e april och utmanar Anders Södergren, Lars Nelson och Petter Northug om segern i det 35 kilometer långa Fjälltopploppet. Att ställa sig till skaran som slåss om slutsegern gör också Niklas Dyrhaug.

På fredag den 11:e april inleds Fjälltopphelgen med 100 meters supersprint i Ramundberget. Världsrekordhållaren från Bislett i Oslo, Ludvig Jensen som kom tvåa under premiärloppet ifjol är ute efter revansch. Hårt motstånd från Italien väntas genom Emanuele Becchi. Sedan tidigare får bröderna Northug, Petter, Tomas och Even gälla som huvudfavoriter i herrklassen. I damklassen är OS-medaljörerna Stina Nilsson och Ida Ingemarsdotter två av favoriterna tillsammans med fjolårsvinnaren Jonna Sundling till att vinna 10 000 kr.

Arrangörerna har som ambition att skapa det vackraste långloppet i fjällmiljö under helgen med Fjällklassikern, ett 35-kilometer långt motionslopp. I år får loppet stjärnglans genom Mattias Swahn som kommer att åka loppet tillsammans med stjärnkocken Melker Andersson.

På ungdomssidan ser startfältet riktigt starkt ut och tävlingsledaren Magnus Myhr ser fram emot spännande tävlingar: ”Vi är väldigt glada över att så många väljer Fjälltopphelgen som den perfekta avslutningen på skidsäsongen”.

TeamTynell