27/12 Här kommer uppdaterad information om preparerade spår…

… för dagen och de spår som behöver mer ”kärlek” och snö innan de kan prepareras som vanligt så att dom kan öppnas i Nordic Ski spårinformationskarta. 
Öppna idag körda spår: Elljusspåret i Ramundberget & elljusspåren röda / blåa i Bruksvallarna, 2,5 km, Johan Olsson spåret, Mittåkläppspåret, Djupdalsvallslingan & 4-Motion.

Tanken var att nedan skrivna spår skulle köras idag men på grund av ändrade väderförhållanden så avvaktar vi och hoppas att vi kan köra i morgon.

6 km & 13 km bakom Bruksvallsliden : Dessa behöver sladdas för att få till en plan yta, en bra botten, för att kunna köra pistmaskin när det kommer mer snö.

Sunmaid, Walles & Ormsand. Dessa spår ska köras med skoter och groomer/sladd för att få till en bra botten innan vi kan köra med pistmaskin. Kör vi pistmaskin här för tidigt, så kan pistmaskinen gå igenom på vissa ställen och vatten kommer upp vilket gör att det kommer ta längre tid innan vi får till spår.

Klinken & 5 km i Ramundberget. Vi är beredda att göra en skatebädd till att börja med utifrån snömängd.

För er som vill prova pistmaskin, ta snösstjärnan, få valla- & tekniktips av Topsport och Mikaelas Skidskola, kom på Längdskidans dag idag på skidstadion kl 14.00-16.00. Varmt Välkomna!