Promenader i längdspåren

Våra skidspår nyttjas av många

Välkommen att uppleva gemenskapen i våra skidspår. Skidspåren är preparerade för skidåkare men öppna för gående, hundar, pulkor mm.  Vi vill gärna ge er information kring hur det fungerar i våra spår. Vad som förväntas av dig så att du kan känna dig trygg och njuta när du är i Bruksvallarna och Ramundberget. Här kommer några råd för gående i skidspår som gör att vi alla kan trivas i spåren.

Välj anslutningsspår framför motionsslingor
Är du osäker på vilka spår som är anslutningsspår så kan du hämta en gratis spårkarta i områdets butiker,  boendeanläggningar eller kika Spårinformationen >>
Exempel på anslutningspår är Byspåret i Bruksvallarna och spåren på bägge sidor om Bruksvallsliden
som leder fram till 2,5, 6 och 13 km slingorna.   2,5, 6 och 13 km spåret i Bruksvallarna samt elljusspåren i Bruksvallarna och Ramundberget är exempel på slingor som du som gående helst bör undvika.

Gå på sidan av skatebädden
Ofta är våra spår uppdelad i ett klassiskt spår och en plan yta för skidåkning med skateteknik och då blir det minst påverkan om du går på den sida som inte har klassiska spår. Om det är klassiska spår på båda sidor rekommenderar vi en annan promenadväg.

Tänk på de som kommer efter dig
I våra skidspår är det viktigt att visa hänsyn gentemot dem du möter och alla som kommer att använda spåren efter dig. Var rädd om den preparering som görs så att det blir ett nöje för alla vistas i spåren.

Med hunden i spåret
Våra fyrbenta vänner ska vi såklart ha med oss ut på promenaden. Kom ihåg att alla inte är så förtjusta i hundar och några av oss är hundrädda. Att gå med hunden okopplad i spåret är inte att rekommendera. Skidåkare kommer med fart och så gör även glada hundar. Så för allas trevnad och säkerhet, håll hunden kopplad. Även den mest lydiga hund slår dövörat till när roligare saker passerar framför nosen.