Fjällturen 9-11 juli 2021

Fjällturen 9-11 juli 2021

Fjällturen är ett mtb-lopp i Funäsfjällen som passar alla. En cykeltävlingen för såväl elit som ungdom och motionärer. Två tävlingsdagar och aktiviteter under en hel vecka. På fredagen inleds tävlingshelgen med Tour de Fyrfasen i Ramundberget, cykeltävling för barn och ungdomar upp till 16 år. Till i år blir det en ny ungdomsbana läs mer här  Tour de Fyrfasen. På lördagen startar huvudtävlingen i Funäsdalen för att slingra sig upp på fjället och passera Bruksvallarna för målgång vid vägs ände i Ramundberget. Där väntar gemensam after-bike. Läs mer om årets lopp på Fjällturens sida >>>>

Fjällturen arrangerar Landsvägslopp samma vecka som Fjällturen 2021.
Starten för båda loppen är på riksgränsen i Vauldalen, och målgång i Ramundberget. Läs mer om Forbondeloppet 

Grundarna till Fjällturen & Forbondeloppet är Anders Blomquist, expertkommentator i SVT och Vasaloppsvinnare, tillsammans med Magnus Rydhult, VD Crimestoppers Sweden AB. Tävlingarna arrangeras ihop med Bruksvallarna Ramundberget Fjäll AB och Funäsdalens IF. 2013 var första året med Fjällturen och av press utsågs tävlingen till årets vackraste mtb-lopp.

Vi räknar med 1200 starter under helgen. Fjällturen är seedningsgrundande till Cykelvasan och sanktionerat av Cykelförbundet.

Välkommen till sommarens höjdpunkt och stora cykelfest i fjällmiljö!

Film från Fjällturen 2018 >>>