Längdskidåkning

Bruksvallarna är hjärtat i Sveriges bästa spårsystem Nordic Ski center med 300 kilometer längd- och turskidåkning. Byn som andas längdskidåkning och som gjort det i generationer. I dalgången Bruksvallarna-Ramundberget finns 11 mil preparerade längdspår. Lägg därtill flera mil med fjällspår som prepareras från vecka 7.  Skidåkning med stor fjällupplevelse i en liten dalgång från 13 oktober till sista april. Skidåkning i världsklass för nybörjare, turåkare, Vasaloppsåkare, familjer och elitåkare.

Spårinfo hittar ni enklast via våra digitala spårkartor och manuella uppdateringar via Twitter. Spåren är klara kl.10.00 varje dag. En del spår kommer att vara klara tidigare. Bra att känna till är att vid vissa väderförutsättningar behåller spåren en högre kvalitet om de inte prepareras.
Till spårinformationen –>

Mobilapp – Har ni en smartphone kan ni ladda ner en app direkt till er telefon, sök på ”Nordic Ski Center” via App Store eller Google play.

Spårkort

Är obligatoriskt och finns att köpa hos ett 40-tal återförsäljare i Funäsfjällen; de flesta boendeanläggningar, sportbutiker, alpinanläggningar, turistbyrån och ICA Stigmyhrs. Spårkorten är personliga. Spårkortspriser >>>

Med hunden i skidspåret

Våra fyrbenta vänner vill ofta följa med på skidturen. Kom ihåg att alla inte är så förtjusta i hundar och några av oss är hundrädda.  Att åka med hunden okopplad i spåret är inte att rekommendera. Skidåkare kommer med fart och så gör även glada hundar, vilket kan resultera i både det ena och det andra. Så för allas trevnad och säkerhet, håll hunden kopplad. Även den mest lydiga hund slår dövörat till när roligare saker passerar framför nosen.

Skidbussen

Reser ni gratis med om ni har spårkort. Ett perfekt att sätt att få till den finaste turen, i bara medvind, med enbart solen i ansiktet eller för att besöka en annan by i Funäsfjällen. Skidbussens tidtabell>>>

Elljusspår

3,5 kilometer i Bruksvallarna och 2,5 kilometer i Ramundberget. Belysning fram till klockan 21.00.

Skidbutik och skiduthyrning

Topsport som ligger bredvid ICA Stigmyhrs med nära gångavstånd till skidstadion.

TEKNIKTRÄNING

Bruksvallarnas Längdskidskola – Få en bättre upplevelse i skidspåret med hjälp av områdets bästa skidinstruktörer.
ONSDAGAR kl.09.00. Klassisk teknik – Diagonalåkning, saxning, utför, stakning och stakning med frånskjut.
ONSDAGAR kl.11.00. Skate teknik –  Vi går igenom de 5 olika växlarna. Vi utgår så klart från var och ens förkunskaper.

Pris: 500 kr per person (måste förbokas)
Plats: Skidstadion i Bruksvallarna
Boka Bruksvallarnas Gruppskidskola klassiskt >>>
Boka Bruksvallarnas Gruppskidskola skate >>>

Personlig Träning i grupp
För dig som vill ha teknikträning vid ett tillfälle, utvecklas och bli en bättre skidåkare. Personlig träning i grupp om max fyra personer. Filmning ingår. Boka teknikträning i Bruksvallarna >>>

Skid- & Yogaläger
Teknikträning med kunniga instruktörer som hjälper dig att utveckla din skidåkning, personlig analys med filmning, yoga, styrketräning, vallning. teori, god mat, fin gemenskap och fjällturer med vidunderlig utsikt. Boka in en helg med träning i Bruksvallarna >>>

Bandvagnsturer

Över 300 turer körs varje vinter upp till Bruksvallarnas egna toppstuga Kariknallen beläget 1050 m.ö.h. Otaliga är de våfflor som serverats i stugan som restes år 1957. Och otaliga är de fantastiska fjällupplevelserna som inletts härifrån.
Boka Vessla på 0684-20030

Om att promenera i spåren

Välkommen att uppleva gemenskapen i våra skidspår. Skidspåren är preparerade för skidåkare men öppna för gående, hundar, pulkor mm.
Vi vill gärna ge er information kring hur det fungerar i våra spår. Vad som förväntas av dig så att du kan känna dig trygg och njuta när du är i Bruksvallarna och Ramundberget. Som gående är det extra viktigt att läsa detta eftersom en promenad i spåren kan ha stor påverkan för skidåkare. Här kommer några råd för gående i skidspår som gör att vi alla kan trivas i spåren.

Välj anslutningsspår framför motionsslingorÄr du osäker på vilka spår som är anslutningsspår, titta på vår spårkarta på www.bruksvallarna.se eller hämta en gratis spår och pistkarta som finns i butiker, boenden, caféer mfl. Exempel på anslutningspår är Byspåret i Bruksvallarna och spåren på bägge sidor om Bruksvallsliden som leder fram till 2,5, 6 och 13 km slingorna. 2,5, 6 och 13 km spåret i Bruksvallarna samt elljusspåren i Bruksvallarna och i Ramundberget är  exempel på slingor som du som gående helst bör undvika

Gå på sidan av skatebädden.  Ofta är våra spår uppdelad i ett klassiskt spår och en plan yta för skidåkning med skateteknik och då blir det minst påverkan om du går på den sida som inte har klassiska spår. Om det är klassiska spår på båda sidor rekommenderar vi en annan promenadväg.

Tänk på de som kommer efter dig. I våra skidspår är det viktigt att visa hänsyn gentemot dom du möter och alla som kommer att använda spåren efter dig. Var rädd om den preparering som görs så att det blir ett nöje för alla vistas i spåren.

Välkommen ut i naturen med eller utan skidor under fötterna.

 

Aktuell vallainformation

SkidvallaNu_Logga