Vandring

Korta turer eller långa strapatser, i dalgången eller på fjället, du väljer själv. Här finns den finaste vandringen man kan tänka sig. Oavsett så upplever du genuin fjällmiljö, lättillgängligt och nära. Det går alldeles utmärkt att tälta och i dalgången har du nära till start för den välkända Jämtlandstriangeln. Bor du hellre på hotell eller stuga, så har vi många hel- eller halvdagsturer att tipsa om.

30 Guldturer

Ett fantastiskt koncept i Funäsfjällen, där du väljer längden och svårighetsgraden, alltifrån några enstaka kilometer till en promenad vid Sveriges sydligaste glaciär Helags. 30 Guldturer >>>

60 toppar

60 toppar över 1000 meter. Hur många bockar du av i sommar? 60 toppar >>>

10 kulturer

10 lärorika och lekfulla vandringsturer, byrundor, kulturstigar, äventyrsstigar. Några i vår dalgång. Kulturer >>>

Våffelstugor

Vi har områdets bästa våffelstugor med gammalt recept på våfflorna och magnifik utsikt, gör ett besök vid Kariknallen och Djupdalsvallen i sommar.

Gondol/Liftar

Att få börja på toppen med 360 graders fjällvy, att slippa ta alla höjdmeter själv, det är möjligt med områdets gondol och liftar.

Tips

Ta alltid med karta och kompass när du är ute på tur, Calazo-kartan över området är värdefull. I tillägg så ladda ned ”Fjällkartan” och ”Fjällsäkerhet” som app på telefonen.