Våffelstugor

Att njuta av en våffla på fjället med grädde och myrbär – som vi säger här i Härjedalen – är storslaget. Vi påstår att vi har områdets två bästa våffelstugor, du får själva avgöra om det stämmer.

Kariknallen

Bruksvallarna har en egen toppstuga “Knallen”, beläget 1050 m.ö.h.
Redan 1957 restes toppstugan upp och har sedan vakat över Bruksvallarnas dalgång. Otaliga är de våfflor som serverats och likaså vesselturerna som har gett turisterna lift upp på fjället. På sommaren vandrar, cyklar eller fjällöper du hit.

Öppnar i juli

Djupdalsvallen

Fäbodvall vid Mittåkläppens fot som serverar våfflor efter gammalt recept, smörgåsar och något att dricka.
Du tar dig upp till vallen längs med områdets mest karaktäristiska väg som bröts år 1924-1950 av byfolk. Några av de allra finaste Guldturerna utgår härifrån och för dig som gillar att cykla så är detta ett perfekt tillfälle att ta med sig din mtb.

Öppet alla dagar 26/6-22/9 kl.11.00-16.00
Tel: 010-402 93 48 | 070-331 61 36

Andra matupplevelser i området

Fjällupplevelser ska vara på riktigt. Det vill vi att maten också ska vara, gärna lokalt, hellre småskaligt än storskaligt, äkta och helst med smak av fjället och vildmark.

Besök områdets Gårdsbutik hos Bruksvallarnas Rökeri för att ta del av det närproducerade och köp osten av Alf hos Mejeriet i byn.

Vävstugan serverar fika och enklare luncher.

Fjällbäckens kök är väl värt ett besök, på randen till kalfjället, deras lunch sägs slå det mesta.

I Ramundberget finns ett stort utbud av restauranger med alltifrån arkitektprisade restaurang Tusen och Agaton med utmärkelse från White Guide till gedigen lunch på Fjällgården.