Cykel

I hela området finns 423 kilometer utmarkerade cykelleder med olika svårighetsgrader, barnvänlig, mycket lätt, lätt, medelsvår och svår. Här finns cykling i dalgången och på fjället tillgängligt och anpassat för alla oavsett om du har en standardcykel eller en mer avancerad mtb. Hitta din favorit i dalgången Bruksvallarna-Ramundberget.

Cykelleder

3. Djupdalsvallen/Sätervägen – 23 kilometer där Sveriges vackraste högfjällslopp på MTB, Fjällturen passerar. Inspireras av filmen.

5. Bruksvallarna-Ramundberget – 28 kilometer grön led som går längs med den asfalterade rullskidbanan.

6. Bruksvallarna-Flon – 10 kilometer varierad cykling med grusväg, stig och asfalt. Passar de flesta.

9. Bruksvallarna-Kariknallen – 8 kilometer tuff cykling både tekniskt och konditionsmässigt med vidunderliga vyer och ett eventuellt våffelstopp.

Racer

Här finns också bra vägar för att cykla racer, ett tips på en långtur är att cykla in i vårt västra grannland och runda sjön kring Röros, en tur på ca 20 mil. Kulturarvstaden Röros finns med på UNESCOS:s världsarvslista och är väl värt ett besök eller två. För kortare turer går det fint att med Bruksvallarna som utgångspunkt cykla ner mot Funäsdalen eller uppåt i dalgången till Ramundberget.